islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4945
EURO
34,9060
ALTIN
2.435,64
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Duterte Filipinler’in En Büyük TV Kanalını Kapatıyor

Duterte Filipinler’in En Büyük TV Kanalını Kapatıyor

Mirat Haber Ajansı

Ülkenin güneyindeki Müslüman azınlığa karşı bir savaş yürüten Filipinler Cumhurbaşkanı Rodrigo Duterte’nin Temsilciler Meclisi’ndeki müttefikleri ülkenin en büyük televizyon ağı olan ABS-CBN’nin yayın lisanslarının yenilenmesini reddetmek kararı aldılar. Muhalifler, bunun Güneydoğu Asya ülkesinde basın özgürlüğüne büyük bir darbe olduğunu söylüyor. Kongre üyeleri, yasal hükümleri ihlal etmemiş olmasına rağmen, şirkete 25 yıllık lisans verilmesi aleyhine oy kullandı. ABS-CBN, kanalın 25 yıllık lisansının sona ermesinden bir gün sonra ülkenin Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu tarafından kanalların kapatılması emredilmişti. Lisans, medya kuruluşunun Web sitelerini, kablo kanalını, küresel uydu yayını Filipin Kanalı’nı kapsamıyor. Ancak kapanış emriyle binlerce ABS-CBN çalışanı işini kaybedecek. ABS-CBN’ye göre kanal ağının toplam 11.000 daimi ve serbest sözleşmeli çalışanı var.

Duterte medya istasyonuna uzun süredir düşmanlık duymakta. Kanal 2016 cumhurbaşkanlığı kampanyası sırasında siyasi reklamlarının bir kısmını yayınlamayı reddedince rakiplerini tercih etmekle suçladı. ABS-CBN, reklam zamanlarının daha önce diğer reklamlar tarafından zaten satın alındığı için sadece birkaç reklamın yayınlanmadığını söyleyerek iddiaları reddetmişti. Seçiminden sonra Duterte, şirketi tekrar tekrar kapatmakla tehdit etti. Duterte’nin eleştirmenleri, kanalın Duterte yönetimini eleştirdiği için cezalandırıldığını açık bir şekilde savunuyorlar. Kanal son dönemde hükümetin ağır içişleri yasalarını eleştirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.