islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

İSRAİL CASUSLUK ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ: 34 GÖZALTI!

İSRAİL CASUSLUK ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ: 34 GÖZALTI!
4 Ocak 2024 10:28
A+
A-

İsrail Casusluk Şebekesi Türkiye’de Çökertildi: 34 Gözaltı!

Türkiye, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’ın Türkiye‘de faaliyet gösterdiği iddiasıyla büyük bir casusluk şebekesini ortaya çıkardı. İstanbul merkezli gerçekleştirilen operasyonda, 34 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyon, Mossad’ın Türkiye’deki insani mülahazalarla ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik casusluk faaliyetlerini deşifre etti.

Emniyet güçleri, Mossad’ın Türkiye’deki keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi illegal faaliyetlerini engellemek amacıyla harekete geçti. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda MİT Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon, 2 Ocak’ta İstanbul’un yanı sıra Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak düzenlendi.

Operasyon sonucunda 34 şüpheli yakalanırken, yapılan adres aramalarında 143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, çeşitli ülkelere ait nakit para, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ile dijital materyal ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin sosyal medya üzerinden Mossad yetkilileri ile iletişim kurdukları ve bilgilerine ulaştıkları belirlendi. İfadeleri alınan şüphelilerin sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne getirildiği, burada yapılan kontrollerin ardından tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü bildirildi.

Bu operasyon, 2021’den bu yana Türkiye’ye yönelik yapılan dördüncü İsrail istihbaratına karşı gerçekleştirilen operasyon olarak kayıtlara geçti. Türk yetkililer, casusluk faaliyetlerine karşı kararlı bir duruş sergileyerek ülkenin güvenliğini sağlama yönde önemli bir adım attı.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE