islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5245
EURO
34,8905
ALTIN
2.435,28
BIST
9.752,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Düzce’deki Depremi, İstanbul Depremini Tetikler mi?

Düzce’deki Depremi, İstanbul Depremini Tetikler mi?
17 Kasım 2021 17:46
A+
A-

Düzce merkezli 5,3 şiddetindeki deprem Düzce’de meydana gelen 5 şiddetindeki deprem Marmara Bölgesi’nin bir çok yerinde hissedilince gözler olası İstanbul Depremine döndü. Peki Düzce’deki bu yer hareketi İstanbul Depremini tetikleyecek mi? İşte uzmanların cevabı

Düzce’de meydana gelen ve yüzeye 18 km mesafedeki deprem oldukça sarsıcı geçti ve deprem merkezi Düzce’de büyük paniğe sebep oldu. Halkın büyük panik içerisinde sokaklara fırladığı deprem, İstanbul’dan bursaya kadar Marmara Bölgesi’nin bir çok yerinde hissedildi.

İstanbul’da da hissedilen Düzce’deki bu deprem, yeniden Marmara Depremini hatırlatarak yüreklere korku saçılmasına sebep oldu. Jeoloji uzmanlarının sözünü ettiği olası İstanbul depremi ile ilgili korkular yeniden depreşmeye başladığı görüldü. İnsanlar, sosyal medya hesaplarında İstanbul depremi ile ilgili korkularını dile getirerek sorularına cevap aradılar.

Kandilli Rahasathanesinin resmi olarak bildirdiği deprem, 15,40’ta meydana geldi. Deprem ile ilgili bir açıklama yapan Düzce Valisi Cevdet Atay,  “depremin yerin altında 18,02 kilometre derinliğinde meydana geldiğini ve şu ana kadar olumsuz bir durum haberi almadıklarını” belirtti.

“MARMARA FAY HATTI HAREKETLENECEK Mİ?”
Depremin ardından haber kanalları normal yayınlarını keserek bu yer hareketine yöneldiler. Bütün haber kanalları ekranlarına deprem uzmanı isimler çıkararak olası Marmara depremini sorguladı.Deprem ile ilgili konularda sıklıkla televizyonlara çıkan Prof. Şükrü Ersoy,  “Deprem İstanbul depremi değil, Marmara için tehdit oluşturmuyor” dedi.

Deprem uzmanı Jeolog Prof. Şükrü Ersoy, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biliyorsunuz ki Düzce’de 1999 Kasım ayında bir deprem olmuştu. Düzce deprem bölgesi. Bir önceki depremde Avcılar’dan depremi hissetmiştik. Deprem dalgalarında iletim daha kolay oluyor. Bazı kaynaklara göre 5.3, bazı kaynaklara göre 4.9. Anladığıma göre İstanbul’dan Bolu’ya kadar hissedilmiş. Ancak bu İstanbul depremi değil, Marmara’nın depremi değil. Marmara’da beklediğimiz deprem ayrı bir deprem. Düzce’nin depremi bu, bizi dolaylı yoldan etkiledi”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.