islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

E-ticaret devinden tecavüz skandalı!

E-ticaret devinden tecavüz skandalı!
13 Aralık 2021 12:00
A+
A-

Çinli e-ticaret devi Alibaba, bu kez olay yaratan bir tecavüz suçlamasıyla gündemde. Şirket müdürünü ve bir müşteriyi, kendisine tecavüz etmekle suçlayan bir kadın çalışana yönelik verilen kararsa büyük tepki çekmeye başladı.

Dünyanın en geniş ağlarından birine sahip olan Çinli e-ticaret şirketi Alibaba, şirket içinde gerçekleşen bir tecavüz iddiasıyla gündeme geldi.

Ülke gündeminde büyük ses getiren habere göre, bir kadın çalışan, geçtiğimiz Ağustos ayında skandal bir iddia ile ortaya çıktı. Bir iş seyahati sırasında, şirket müdürü ve bir müşteri tarafından tecavüze uğradığı iddiasıyla şirkete şikayette bulunan kadın çalışan, işten çıkartıldı.

“ŞİRKET İTİBARINA ZARAR VERDİ”

Şikayetin ardından tecavüzle suçlanan müdür görevden alındı, ancak hakkında açılan ceza davası düştü. Müşteri hakkında soruşturma devam ederken, kadın çalışana yönelik verilen işten çıkarma kararı büyük dikkat çekti.

Alibaba, kadın çalışana verdiği işten çıkarma mektubunda “yalanların” şirkete zarar verdiğini ifade etti.

Bu kararın ardından ülke basınına konuşan kadın çalışan, “Ben bir hata yapmamıştım, bu yüzden bunu kabul etmeyeceğim. Haklarımı korumak için tüm yasal yolları kullanacağım.” şeklide ifade etti.

Kadının ifadelesine göre, kadın çalışan iş gezisinde içki içtikten sonra otel odasında bilincini yitirdi ve müdürünün tecavüzüne uğradı. Daha önce, yemek sırasında da şirket müşterisinin kendisini öptüğünü söyleyen çalışan, otelin güvenlik kameralarına da erişti.

Görüntülerde, gece boyunca müdürün, odasına dört kere girdiği belirlendi. İş gezintisi dönüşü yönetime şikayette bulunan kadın, şirketin gerekli adımları atmaması nedeniyle kamuoyuna söyledi.

Kadın çalışan hakkında verilen işten çıkarma kararı, büyük dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.