islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

El-Aksa Camii Ramazan’da Kapatılacak

El-Aksa Camii Ramazan’da Kapatılacak
18 Nisan 2020 12:41
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Müslümanların üçüncü mabedi olarak anılan Mescid-i Aksa, ibadet ayı Ramazan boyunca ibadete kapatılacak. Bu, Perşembe günü yapılan bir açıklamada, tarihte ilk kez gerçekleşiyor. İslami ve Hıristiyan kutsal sitelerini denetlemekten sorumlu Filistin otoritesi, koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla bu kararı aldığını bildirdi.

Ürdün denetimindeki bir örgüt olan Kudüs İslam Vakfı Konseyi, kararın daha önce açıklanan İslami fetvalara ve tıbbi tavsiyelere uygun olarak alındığını öne sürdü. Konsey 22 Mart’tan itibaren El Aksa’da koronavirüs nedeniyle duaların askıya alındığını ve bunun Ramazan’da değişmeyeceğini, teravih namazı kılınmayacağını duyurdu.

El Aksa Camii, yanındaki Kubbet-ül-Sahra ve harem alanı, dünyanın Müslümanlar için üçüncü en kutsal yeri olmasına karşın Siyonist Yahudiler bölgeyi Tapınak Tepesi olarak adlandırıyor, eski çağlarda iki Yahudi tapınağının olduğunu iddia diyor ve Müslümanlardan alınıp, mabedlerin yıkılıp yerlerine Yahudi tapınağı kurulmasını umuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.