islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5210
EURO
34,7522
ALTIN
2.492,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

El-Bağdadi mi Dediniz? Hadi Canım!

El-Bağdadi mi Dediniz? Hadi Canım!
30 Ekim 2019 11:49
A+
A-

Deaş lideri Ebu Bekir El-Bağdidi, ABD’nin düzenlediği bir operasyonla öldürüldü. Deaş terör örgütünün lideri bu adam, yüzlerce terör olayının emrini verirken, binlerce insanında kanının akmasına sebep oldu. O bir azılı katil… O bir cani….  O kendini Müslümanların halifesi olarak ilan eden bir psikopat…

El- Bağdadi’nin arkasından karalar bağlayacak halimiz yok! Onu övecek, onu kahraman ilan edecek halimiz de yok!

Hepimizin bildiği gibi El-Kaide, Afganistan’ın Rus işgaline karşı direnmeleri amacıyla ABD tarafından finanse edildi ve kuruldu. Daha sonrasında ise bir terör örgütü oluverdi. Deaş terör örgütü de El-Kaide’den bölünüp Ortadoğu’ya gelen bir terör gurubu. Her ne kadar El- Bağdadi’nin, El Kaide içinde Usame b.Ladin ile birçok konuda ters düşüp ayrıldığı ileri sürülse de, olayın perde arkasında başka nüansların olduğunu anlamak için çok zeki olmaya gerek de yok. Deaş, El-Kaide terör örgütünün Ortadoğu versiyonudur vesselam. Hem de ABD destekli Ortadoğu versiyonu…

Bu yazdıklarımız bir komplo teorisi değildir. İsrail’in güvenliği için kuzey Suriye de kurulacak olan “Sözde Kürt devleti” projesi akamete uğrayınca, emperyal güçlerin B, C hatta D planlarının olacağını, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini, daha önceki yazımda belirtmiştim. Deaş terör örgütünü, Suriye ve Irak petrollerinin üzerine konmak için kullanan ABD, kendi kurduğu ve kullandığı bu terör örgütüyle işi bitmiş olacak ki, Bağdadi’nin ipini çekti.

Diğer taraftan pyd’li teröristlerin, hapishanelerde bulunan Deaş militanlarını salıverdikleri, gelen haberler arasında. Anlaşılan o ki, Mehmetçiğin karşısına çıkmaya cesareti olmayan pyd’liler, Deaş’li teröristlerden medet umuyorlar. Düşman olduktan sonra ha pyd olmuş ha Deaş, ne farkeder ki? Mehmetçiğimiz onlara da haddini bildirecektir. Ama bizim  buradan çıkaracağımız sonuç; oyunun ne kadar büyük olduğunu anlamak ve düşmanlarımızın sinsi planlarının farkında olmak.

“Barış Pınarı operasyonu” ile kuzey Irak’tan pyd çekilmek zorunda kalınca Trump, biraz da iç siyasete yönelik olarak, her yaptığı açıklamada, petrol kuyularının güvenliğinden bahsetti. Bağdadi’nin öldürüldüğü açıklamasını yaparken de “Deaş terör örgütünün petrol gelirlerinden” bahsetti. İyi de Sayın Trump, Deaş’ın ucuza sattığı bu petrolleri hangi devletler alıyordu ve bu devletlerin içinde ABD de var mıydı? (Bu konuyu merak edenler internetten araştırabilirler.) Başka bir ifade ile soralım. Ortadoğu’da sizden habersiz kuş bile uçamazken, Deaş bu petrolü nasıl pazarlıyordu? Göndereceği yerlere hangi hattan gönderiyordu? Bu petrol tankerlerini, övündüğünüz teknolojinizle tespit edemediniz mi? Petrol tankerleri yol alırken, uydularınız size fotograf göndermedi mi?

Bütün bu sorulara cevabınız “Hayır” ise, siz bizim zannettiğimiz kadar da süper güç değilsiniz. Dünyanın jandarması hiç değilsiniz!

Bizler biliyoruz ki, Deaş üzerinden “İslam Korkusu” oluşturmak için, stüdyolarda kafa kesme simülasyonları hazırladınız ve bunu gerçekmiş gibi dünyaya yayın yaptınız. İnsanların kafasında farklı bir İslam anlayışı oluşması adına, Deaş’ta yaptığı terör eylemleriyle bunu destekliyordu.

Sayın Trump! Yemiyoruz artık! Özellikle İslam alemini aptal yerine koymaktan vazgeçiniz artık.

EL-BAĞDADİ VE İSLOMOFOBİ

Özellikle 11 Eylül ikiz kulelerin yıkılmasından sonra bilinçli olarak hortlatılan İslam korkusu, Trump’ın, “Bağdadi öldürüldü” açıklamasını yaptığı basın toplantısına da yansıdı. Dünya üzerinde aleyhte bir İslam düşüncesini yayamaya çalışan batı’nın gerçek yüzünü, bir kez daha gördük. Sanki Usame b. Ladin’i ve El-Bağdadiyi kendileri yetiştirmemiş ve desteklememiş gibi konuşan ve Bağdadi için “Köpek gibi öldü. Korkarak ve yalvararak öldü” cümlelerini konuşmasının içinde defalarca kuran Trump; batı dünyasına muzaffer komutan edasıyla bir mesaj, İslam alemine de gözdağı veriyor gibiydi.

Sayın Trump! Madem teröristlerin yakalanması ve öldürülmesi noktasında işe başladınız, şu Fetö denen terörist başını da bize iade edin de dünya bir rahatlasın ve normale dönsün. Bizler de ABD’nin teröristlere ve terörizm’e karşı olan tutumunu değiştirdiğini anlayıverelim.

El- Bağdadi mi dediniz? Allah, onun da ona destek verenlerin de onu siyasi bir amaç için kullananlarında belasını versin!

Selam, saygı ve muhabbetlerimle….

Şaban DOĞAN

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.