islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4151
EURO
34,7918
ALTIN
2.432,79
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

EL-FETİH NİÇİN HAMAS İLE BİRLİKTE DEĞİL?

EL-FETİH NİÇİN HAMAS İLE BİRLİKTE DEĞİL?
11 Ocak 2024 15:00
A+
A-

İsrail, uzun yıllardır el-Fetih ve Hamas ayırımı yapmadan zulümlerine devam ediyor.

7 Ekim’de Hamas tüm Filistinliler adına başkaldırıda bulunarak İsrail’e ağır bir bedel ödetmesinden sonra Amerika ve Batı destekli İsrail, rutinleştirdiği cinayetlerini  Gazze’de katliama dönüştürdü.

Enkaz altındakilerle birlikte yaklaşık on bini çocuk 30 bin şehidimiz var. Gazze harabeye dönüştürüldü ve yıkım devam ediyor. Ama uzun yıllardır bombardıman altında mücadeleye alıştırıldığı için   Gazzeli henüz yılmadı. Hamas ise destan yazmaya devam ediyor.

İSRAİL DE CEHENNEMİ YAŞIYOR

Ama bir diğer gerçek de şu: İsrail askerleri sahada cehennemi yaşıyorlar.

İsrail kelimenin  tam anlamıyla   ve olabileceği kadar  keskin hatlarla bölünmüş durumda. Uluslararası destekçileri kalmadı. Dünya ölçeğinde boykotlar sonuç vermeye başladı. Katliamlarının ekonomik olarak da  bedelini  ödüyorlar. Neredeyse bütün dünya İsrail’e ‘katil’ gözüyle bakıyor.

Hulasa kayıpta gibi görünüyorsa da Gazze-Hamas direnişi de kazanıyor.

Filistin davası için tüm dünyada farkındalık oluşturulduğu da bir gerçek, aslında bu da pek büyük bir başarı.

HAMAS’A DESTEK GİDEREK ARTIYOR

Öyle görünüyor ki Hamas, Batı Şeria’da Ramallah’taki hükümetin sahibi Fetih’ten daha fazla  destekçiye sahip. Zira yalnızca Gazze’de değil, Batı Şeria ve Kudüs’te yaşayan Filistinliler de haklı olarak Hamas’a destek veriyor.

Böyle iken Filistinli gruplar arasında ortak siyasi ve askeri duruşun şart olduğu şu günlerde  Hamas eı-Fetih birliği kurulabilmiş değil.

EL-FETİH GEREKENİ YAPMIYOR

Bizim görebildiğimiz kadarıyla insanlık ayaklanarak israil’i lanetlerken örneğin Suudi-i Arabistan gibi  El –  Fetih de Hamas’ın yanında yer al(a)madı. İsrail’i açık açık lanetle(ye)medi.

El-Fetih kendisine ayrıcalık tanınacağına, Batı Şeria’da sükûnet olacağını mı sandı?

Yerleşimciler mezalimi artırdı, Batı Şeria’da da 400 yakın Filistinli öldürüldü. Böyle iken El-Fetih’te dünya kamuoyuna yansıyan bir hareket yok. Bir cephe açılmış falan da değil. Yoksa biz mi bilmiyoruz.

MAHMUD ABBAS NEREDE?

2006  seçimlerini Hamas kazandı ama İsrail-Amerika ve Batı üçlüsü Hamas’ı tanımadı. El-Fetih tercih edildi. Onlar da uyum gösterdiler. Dış yardımlar da  onlara verildi. İsrail de Gazze’yi-Hamas’ı ablukaya aldı.

El-Fetih ve başkanı Mahmut Abbas hâla beklentide görülüyor. Kurulup tanınacak Filistin devletinin  ona bırakılacağı öngörüsü mü var?

Bu güne kadar El-Fetih Hamas birlikteliği niçin kurulamadı diyerek Hamas’ı bile suçluyorduk ama kendileri de zulme uğrarken  İsrail mezalimine  sesiz kalan el Fetih yönetimine nasıl güvenilebilir? Onlara nasıl Filistin’i temsil yetkisi verilebilir?

El-Fetih hakkında gerçekten yanılmış olmayı dileriz.

 

MİRATHABER. COM – YOUTUBE