islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2486
EURO
34,6605
ALTIN
2.399,66
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Sayın Cumhurbaşkanımız Faiz Ödemelerini Durdurunuz

Sayın Cumhurbaşkanımız Faiz Ödemelerini Durdurunuz

Cumhurbaşkanımız ve Aydınlarımıza Seslenişimdir

Sayın Cumhurbaşkanım

Yüce Rabbimizi ve onun Kuranî buyruklarını unuttuk. Rabbimiz de bize, kendimizi ve faydalı olacak işlemleri unutturdu. Bizler materyalizme ve kapitalizme teslim olduk. Eğitimde, hukukta ve ekonomide bu düzenlerin köleleri haline dönüştük. Asıl büyük salgın materyalizm ve kapitalizmdir. Bu iki büyük salgının tetiklediği Covid -19 salgını da bu vesile ile insanlığa ve bizlere bir ceza olarak bulaştı.

Sayın Cumhurbaşkanım

Zor günlerden geçiyoruz, bu hepimizin kabul ettiği bir hakikattir. Biz sizlerin başlattığı yardım kampanyalarına elbette katılacağız, gücümüz ölçüsünde katkı vereceğiz; millet bizim, ülke bizimdir.

Biz görev yapacağız, fedakârlıkta bulunacağız ama milletimizin iliklerine kadar sömürülmesine sebep olan dışa ve borcadayalı bankacılık düzenimiz, sömürmeye devam mı edecektir? Onlar fedakârlık yapmayacak, kârlarından geçmeyecekler midir?

Muhterem Cumhurbaşkanım

Sizler de bizler de biliyoruz. Yaklaşık 500 milyar dolar iç ve dış borcumuz var. Her yıl kamu ve özel sektörümüz takriben 50 milyar dolar faiz ödemektedir. Bir diğer anlatımla şu son dönemde 100 milyar olarak hazırladığınız destek paketinin 3 katını her yıl faiz ödüyoruz. Başka bir ifadeyle her ay yaklaşık 4 milyar dolar  faiz ödüyoruz.

Borca dayalı bu sömürücü zalim düzen nereye kadar devam edecektir, aziz Cumhurbaşkanım.

Zaruretler bütün önlemleri meşrulaştırır. Dünyamız, zaruret halinden geçtiğimizi müdriktir.

Sayın Cumhurbaşkanımız faiz ödemelerini durdurunuz, ertelemekle de yetinmeyiniz. Hiç değilse bu yıl faizleri kaldırınuzz,  ödemeyeceğinizi de deklare ediniz.

Dünya Sağlık Örgütü olağanüstü önlemlerin alınabileceği  zor günlerden geçtiğimizi ifade etmiyor mu?

Sayın Cumhurbaşkanım, devletimiz hâlâ daha tüm ekonomik işlemlerini hatta yardım paketlerini dahi sömürücü bankacılığımız aracılığı ile yürütmekte ve onları daha da semirtmektedir. Bu nasıl iştir böyle?

Bu böyle devam edemez, borç yükü ve işsizliği giderek artan ve sabit gelirlileri fakirleşen ülkemiz bu yükü daha fazla taşıyamaz.

Allah yarattığı insanlara Rahman ve Rahimdir. İnsanların, bazı insanlar tarafından sömürülmesine razı değildir. Bunu içindir ki “borca dayalı faize müstenit faiz düzenini” yasaklamaktadır.

Faiz düzeni Rabbimize savaş açmaktır. Ona savaş açmak olduğu için Rabbimiz de bu düzene savaş açmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanım, Allah’ın savaş açtığı bir düzenle ortaklığı sürdürmek mutlak kayıp sebebidir. Bu sistemle bir yere varamayız.

Dünya yeniden yapılanmak üzere, biz de ciddi ciddi yeni döneme hazırlanmaya, insanımızın sömürülmesine sebebiyet vermeyecek adil ve merhametli bir sosyo –  ekonomik düzen oluşturmaya mecburuz.

Bu Arada Ülkemizin Aydınlarına da Seslenmek İstiyorum.

Ey sosyologlarımız, ey iktisatçılarımız, ey sosyal demokratlarımız, ey siyasilerimiz, ey sendikacılarımız öğretmenlerimiz!

Ülkemizi sömürüp fakirleştiren bu “Borca dayalı para  ve  faiz düzenini” ne zamana kadar görmeyecek, demokratik tepkilerinizi ortaya koymayacaksınız? Bu bela-i azimle ancak milli mutabakat ile mücadele edilebileceğini anlayamıyor musunuz?

Bu seslenişimizin ülkemiz için hayırlı ve faydalı olmasını yüce Mevla’mızdan niyaz ediyorum.

Ali Rıza DEMİRCAN

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.