islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5981
EURO
34,6650
ALTIN
2.524,80
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

“Emanete İhanet Etmeyen Herkes Güzeldir”

“Emanete İhanet Etmeyen Herkes Güzeldir”

Emanete ihanet etmeyen herkes güzeldir.” (İsmet Özel)

17 yaşında bir delikanlı! Etrafında kimisi anne, kimisi baba, kimisi nine, hala, teyze,  kimisi de dede vasfına ermiş insanlar. Hepsinin bir ortak özelliği var. Vicdanlarının sesini susturmuş, insanlıktan uzak merhametsizce saldıran insansılar. Neden bu kimselere İnsansı kelimesini kullanmak icap etti diye sorabilirsiniz. Çünkü “İNSAN” olmanın gereğinden uzak haller sergilemekten rahatsızlık duymadılar… Ecdadımızda var olan ve atadan gelen mirasla bize ulaşan insani asaletten de bihaber davrandılar.

“Emanete ihanet etmeyen herkes güzeldir.” der İsmet Özel. Siz bu genci hangi halde gördünüz de saldırdınız?

Memleketimde eğitim alırken kendisine haksız konuşan, insafsızca saldıran kişilere son derece edepli, nazik fakat kararlı bir şekilde insanlık dersi veren hali nasıl oldu da yüreklerinize şefkatli bir sıcaklık vermedi? Cümlelerini merhametsizce kuran insanlar konuşan 17 yaşında ki bu delikanlının insanlığına ve edebine hayran olmalı ve gönlünü almalı değil miydi? Büyüklük kimden beklenir ki?

O gencin efendiliğine ve terbiyesine mağlup olmaları o insanlar için ne kadar esef verici.

Velev ki bu genç kötü yolda idi, yetişkin yaşa etmiş kişilerin, genci insan olmaya sevk edecek eli uzatmaktan habersiz durumda olmaları da son derece hüzünlü değil mi?

Hangi ara benim milletim  “Ben Bir İnsanım” diyen ve bu hikmete davet eden genç bir yüreğe nefret kusacak hale geldi!

Binlerce TC vatandaşı genç başka ülkelerde okuyor, çalışıyor ve biliyoruz ki onlara da ırkçılık yapılıyor. Peki, bu durum bizi razı ediyor mu? Yurt dışında bizim memleketimize ait gencin, sadece bu vatanın evladı olduğu için Kürt,  Türk, Laz, Çerkez dahi olsa ırkçılığa maruz kalmasından biz razı miyiz?

Şimdi birisi kalkacak, bu haksız uygulamayı haklı çıkaracak öyle mi?

Bu nasıl bir akıl tutulması?

Kim ırkçılık yapıyorsa bilsin ki yüce yaratana kullukta zafiyet üzeredir. Hepimiz dokuz aylık yük taşıyan insan familyasına ait biyolojik anaların evlatlarıyız. Allah katında aynı kıymetle özene bezene yaratıldık.

Yüce Allah Kuran’da: “Dilinizle kimseyi incitmeyin.” (Hucurat – 11) buyururken, dilimiz ne vakit zehir aşılayan bir enjektöre evirildi.

Efendimiz Hz. Muhammed” in sünnetine tutunmakta da zafiyet vardır.

Efendimiz ﷺ  buyurdu ki; “Irkçılığa çağıran bizden değildir. Irkçılık davası uğruna savaşan bizden değildir. Irkçılık davası uğruna ölen bizden değildir. ” (Ebu Davud)

Müslim, gayri Müslim, dindar, dinsiz fark etmeden âlimlerin ve bilgelerin öğretilerine fazilet ile tutunmakta zafiyete düşülmüştür. İmam Şafii hazretleri buyurur ki; “Kendisini, olduğundan daha üstün göstermeye çalışan kişiyi, Allah, sahip olduğu kıymete indirir.” (Beyhaki, Menakıp )

Bizzat övünüp kibir yaptıkları ırklarına baksınlar. Yüzyıllar boyunca tüm ırkları adaletle yönetme gayreti taşıyan geleneksel örfümüz ve âdetimizin mirasına sahip çıkamadıkları o kadar açık ki! Bu millet yüzyıllarca her ırktan ve dinden insanı başarı ile yönetti, huzur içinde yaşanan medeniyetler seviyesine çıkarabildi. Ve bu asalet halen genlerimizde var.

Özür dileriz Ahmet!

Biz bize yakışanı yapmayan kişiler ve topluluklardan dolayı üzgünüz. Fakat sen,  “Ben bir insanım” diyerek verdiğin mesaj ve o efendi duruşun insanlığa ders olacaktır.

Bazen bir mazlumun eliyle bilinmeyen ya da unutulan dini ve milli nice erdemler ve faziletler hatırlatılır insan evladına.

Yurdumun insanı neciptir. Kesinlikle doğruyu görecektir.

Deniz kir tutmaz. Elbette her vakit İçimizden soyuna sopuna layık olmayan davranışlarda bulunanlar çıkacak. Onlar da “Bir Deniz Gibi Engin Güzelliklere Sahip olan Necip Milletim ” in içinde kaybolup gidecektir.

Kıymetli Hadis Âlimimiz Prof. Dr. Bünyamin Erul:

“Her şeye rağmen 15 Temmuzdaki necip halkımızın haklı direnci gösterdi ki, genlerimiz de, kanlarımız da hala sapasağlam…” diyerek büyük bir gerçeği ifade etti.

Deniz kir tutmaz. Sağlam duvar yıkılmaz. Biz ne çileli devirlerden Allah’ın izni ve alın akı ile izzete ulaştık defalarca. O vakit bize düşen o ki: “Atasal kodlarımızdan Rabbi razı edecek olan insana ve lidere yakışır hasletlerimizi susturmak değil, coşturmak…

Prof. Dr. Çetinkaya Koç bu gerçeği kendi yaşam tecrübesi ile ifade eder: “Bu çocuk 10 sene sonra sizin işvereniniz olacak, söylediklerinizden utanacaksınız… Bende çoğumuz gibi İstanbul’a 17 yaşımda okumak için geldim. Çemkiren de vardı, şefkat gösteren de. Kötüye muhatap olmak can sıkıyor. (Senden önce gelen) İstanbullu “niye köyüne geri gitmiyorsun” diye sormayı kendi imtiyazı sanıyor. Gene de bir Alman’ın yakamıza yapışıp “Raus” demesinden daha iyiydi. Niçin daha iyidir? Çünkü bu millet bazen hoyratça davransa bile, son çözümde çoğunluğun şefkatine katılır. Alman nefretinde ciddidir. Türk milletinin cahil olanı ciddi değildir; öğrenir, fikir değiştirir ve orta yola gelir. Nerden mi biliyorum? Çünkü gördüm, yaşadım, izledim ”

Gerçekten dezavantajlı ortamlarda yetişen evlatlarımız ya da muhacir yavrularımız ellerinden liyakatle tutulunca eğitimi o kadar hızlı alıyorlar ki… Yurdumun insanına yakışan, yaratana ait değerlere tutunarak, erdeme dair ilkeleri, iyilik sahibi, değerli kimlikleri harcamadan, kötülük sahibi, değersiz kimliklerin de şerrinden milletimi koruyacak tedbirler alaraktan toplumsal tevhide yol alan davranışı sergilemektir. Değer yargılarımızda öne çıkardığımız ve eylemlerimize yansıyacak olumlu, olumsuz sonuçlarını muhasebe ederek kendimizi tekrar revize etmektir.

Bizim, Dünya liderliğini ne şekilde kazandıysak tekrar o üstün hasletlere, bugünün şartlarıyla örtüşecek bilişsel, bilimsel, sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik alanlarda gelişimin her parametresinde evrensel olgunluğa yeniden dönmemiz temennisi ile…

Selam ve Dua ile kalınız…

HATİCE ŞEBNEM DİKTÜRK 

Yorumlar
  1. Mehmet Gültekin dedi ki:

    Allah razı olsun duygularımıza tercüman olmuşsunuz

    1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      Cennetlik olasınız dilerim.
      İnsanlığa dair duygularını besleyerek, göz aydınlığı olan kişilere selam olsun

      1. Ayşe dedi ki:

        Rabbim nefsiyle değil,adalet ve merhamet duygularıyla konuşanlardan eylesin bizleri.Allah razı olsun hocam.☝️

        1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

          Ne güzel söylediniz.
          Hikmet ve adaletli bakış her kişiye verilmeyen üstün rızık

  2. Leman Erkan dedi ki:

    Allah razı olsun hocam. Emeğinize yüreğinize sağlık çok güzel noktalara değilsiniz.

  3. Leman Erkan dedi ki:

    Allah razı olsun hocam. Emeğinize yüreğinize sağlık çok güzel noktalara değindiniz.

    1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      Hep birlikte cehaletin karanlığından hikmet ve ilim ile yaşanan aydınlığa çıkaracağız milletimizi

  4. Serap dedi ki:

    Allah razı olsun hocam çok güzel bir yazı olmuş. Gerçekten de çok üzücü milletimiz adına inşallah bu evladımızın gönlünü alırlarda bu çirkin görüntü unutulup gider umuyorum.

    1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      Umarım değerli kardeşim.
      Bu kadar yapılan emek ve insaniyet , fütursuzca haraket eden bir kaç kişinin eyleminde heba olup gitmeyecek diye umuyorum

  5. Hatice Atasoy Durmuş dedi ki:

    Dilimize yüreğinize sağlık kıymetli hocam. İnsan olmayı becerdiğimizde, yaradandan ötürü yaratılanı sevdiğimizde, dünyanın herkese yetecek kadar büyük olduğuna kanaat getirdiğimizde sorunlar azalacak inşallah Tekrar tebrik ediyorum yazılarınız yürek yaralarımızı merhem oluyor..selam ve dua ile

  6. Melike dedi ki:

    BEN HER ZAMAN DERİMKİ İNSAN İNSAN OLDUKÇA İNSANDİR O GENÇ. VATAİNDA. HAKSIZLIK. GÖRMÜŞ VE VATANİNİ AİLESİYLE. TEEK ETMEK ZORUNDA KALMIŞ GELMİS TURKİYE YE VE HUZURLU HAYAT YAŞASINLAR DİYE KİM İSTERKİ VATANİNİ YURDJNU. TERK ETSİN SİZLER KENDİLERİNİZİ NE SANİYORSUNUZKİ. VATAN TEK SİZİN DEGİL SURİYELİLER OLSUN İSTER ÇEÇEN İSTERSEN UKRAYNALİ. OLSUN BU. VATAN. HERKESİNDİR. ÇÜNKÜ. HER DOGAN. KİSİ MÜSLÜMAN. OLARAK DOGAR VE. RABBİMİZ YARATİR HEPİMİZ. DİN KARDESİYİİZ İRK DİN. AYRİMİ OLMAMALİ PEKİ BEN. SİZE SORUYORUM. SİZLERDE ONLARLA İMTİHAN EDİLDİGİNİZİ DAHADA ANLAMADİNİZMİ SİZLERİN SİZLERE SİGİNDİGİNAN SURİYELİ CECEN UKRAYNA LİLARİ KİM GONDERTİRİYOR SANİYORSUNUZKİ. BASİNİZDAKİ DEVLET Hİİİ BENCİLLER ALLAH TİR. ALLAH EYYY UYUYANLAR UYANİN. ARTİK. AHİR. ZAMADİR İMTİHANDASİNİZ ONLARA. YAPİLAN. İYİLİKLER DAVRAİSLAR GÜZEL SOZLERİNİZ. AMELLERİNİZE. YAZİLİYOR UNUTMAYİN. HERKES DEVLETE. HUKUMETE. SUÇ ATİYOR NİYE BUNLARI ALİYOR TÜRKİYE’YE DİYE SOYLENDİNİZZ YAAA. HAA. BENCİLLER. SADECE. KENDİLERİNİZİ. DUSUNMEYİ. BİRAKİN ARTİK ONLAR. GELMİŞ 10. 11. SENEDİR ONLARİN. DUALARİYLA TÜRKİYE MİZ GÜÇLENDİ ONLARA. ACİLAN KAPILARDAN. TURKİYENİNDE. ÖNÜ AÇIK OLDUĞU NU GÖRÜN ARTİK YAV İYİKİNE CENNET VE CEHENNEM. VARR DAHADA DUSUNMUTYECEKMİSİNİZ O GENCİN YERİNE BİZLERİNDE COÇUGUMUZ OLSAYDİ GENE. İCİNİZ YANACAKMİYDİ BOYLE YOKSA ONADA OYLER CAHİLCE SALDİRACAKMİYDİİZ YAZİKLAR OLSUNKİ SİZLERE SADECE. KENDİ NEFİSLERİNİZİ DÜŞÜNDÜNÜZ NE YAZİKKİ İMTİHAN EDİLDİGİNİZİ N FARKİNDA SİİZ YADA. DEGİLSİİZ VE DUSUİNKİ MADUR KİM OLRSA. HANGİ. İRKTAN. OLRSA. OLSUN SİZLERİ HER HAKKİNİZDA YEMENİZDE GİYMENİZDE İCMENİZDE HERSEYDE OLARİN DA HAKLARİ OLDUĞUNU. UNUTMAYINIZ. HOCAM ÇOK GÜZEL. BİR. YAZİYA DEGİNMİSSİNİZ SİZDEN ALLAH RAZİ OLSUN İNSAALLAH YAZİNİZ VE SİZİN DUSUNCELERİNİZE KATILIYORUM HOCAM. KİMSE HİC BİR. KİMSEDEN. ÜSTÜN DEGİLDİR MUKEMMEL YAZMİSSİNİZ HOCAM RABBİM YOLUNUZU. ÖNÜNÜZÜ ACİK ETSİN İNSAALLAH. SENİ COK SEVİYORUM HOCAMM

    1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      Rabbim eksiğimizi tamamlasın ve bereketi üzerimize yağdırsın.
      İnsaf ,merhamet esintileri taşıyan millet eylesin bizi.İklimi İslam , güneşi Kur’an , gölgesi Peygamber olan yurtlar içinde var olalım her zaman.Amin

  7. Hiç dedi ki:

    Allah ömrüne bereket versin sevgili ve kıymetli kardeşim. Ne kadar da güzel anlatmışsınnız. Biz biliriz ki Merhamet etmeyene merhamet olunmaz. Fakat bazen kendi evlatlarımıza bile bu gözle bakmaktan imtina ediyoruz ne yazık ki. Allah kalplerimizi katilaşmaktan korusun.

    1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      Pek kıymetli ablacım.Hepimiz evlatlarımızdan yana kaygı verici hal üzere umuda yolculuk yapıyoruz.
      Kaygılarımıza karşın tedbir alan ,umudu hiç bırakmayan, tevekkül ile Allah’a tam olan halimiz ,kaderin yazgısını kolay getirir ,iki cihan hayr ve İzzetin bize getirir dilerim.Allah razı olsun sizlerden .Büyüklerimiz bizlerin rahmet bulutudur. Gölgesi altında solur,yağmuru ile bereket buluruz.Rabbim sizi başımızdan eksik etmesin.Amin