islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Emirlikler Binicilik Yarışmalarından Kovuldu

Emirlikler Binicilik Yarışmalarından Kovuldu

Mirat Haber Ajansı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), dünya binicilik yönetim kurulu tarafından yarışmalara katılması askıya alındı. BAE, yeni kuralları aşmak amacıyla ulusal etkinliklerde iki uluslararası dayanıklılık yarışması düzenlemekle suçlanıyor. Uluslararası Binicilik Sporları Federasyonu (FEI) Cuma günü yasağı duyurdu ve BAE’yi yeni yıla ve dayanıklılık müsabakalarına 31 Mart 2021’e kadar tüm FEI disiplinlerinde askıya aldı. BAE’nin karara itiraz etmek için 21 günü bulunuyor. Özellikle Dubai Emirliği yönetici ailesi Maktum’lar ve Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum atlara ve binicilik sporuna özel ilgi göstermekte.

Bu, BAE’nin FEI tarafından beş yıl içinde ikinci kez cezalandırılmasına işaret ediyor. 2015 yılında, dayanıklılık atı refahı sorunları nedeniyle askıya alındı. Bağımsız bir araştırma, Ocak ve Şubat aylarında iki ulusal dayanıklılık yarışının, Şeyh Muhammed Kupası ve Başkanlık Kupası’nın, ulusal yarışmalar için izin verilen yabancı sürücü kotasını çok aştığını ve uluslararası etkinlikler olarak düzenlenmesi gerektiğini ortaya koydu. FEI, yarışmaları ulusal yarışmalar olarak yeniden sınıflandırmanın nedeninin 1 Ocak 2020 itibarıyla yürürlüğe girmesi planlanan yeni dayanıklılık kurallarının uygulanmasından kaçınmak olduğunu belirledi. BAE ulusal federasyonu, aynı zamanda, geçerli olacak organizasyon aidatlarının bir bölümünü de ödeyecek ve FEI’nin yasal masraflarını ve mali yaptırımı da karşılamaları gerekecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.