islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Mahatir: “Süleymani’nin Ölümü Müslümanları Birleştirmeli”

Mahatir: “Süleymani’nin Ölümü Müslümanları Birleştirmeli”

Mirat Haber Ajansı

ABD’nin İran askeri komutanı Kasım Süleymani’yi suikast sonucu öldürülmesini ahlaksız olarak nitelendiren Malezya Başbakanı Mahatir Mohammed yaptığı açıklamada Müslüman ülkelerin kendilerini bu gibi dış tehditlere karşı korumak için mutlaka birleşmeleri gerektiğini söyledi, İtihad-ı İslama yeni bir vurgu yaptı.

Son aylarda Müslüman dünyayla ilgili konularda konuşmaları diplomatik dalgalar yayan dünyanın en yaşlı başbakanı, ABD’nin Süleymani’ye yaptığı SİHA saldırısının uluslararası yasalara tamamen karşı olduğunu ifade etti. 94 yaşındaki başbakan Mahatir Muhammed, bunun devlet terörizminde bir tırmanışa yol açabileceğini söyleyerek “Müslüman ülkelerin bir araya gelme zamanı geldi” beyanında bulundu. “Artık güvende değiliz. Birisi Batı’nın hoşlanmadığı bir şeyi söylerse, başka bir ülkeden o kişiye SİHA ile saldırılacak ve bu ben de olabilirim uzaktan öldürülecek” şeklinde konuştu.

Mahatir, ABD’nin Orta Doğu ülkesindeki yaptırımlarına ragmen sürekli İran ile iyi ilişkiler kurmaya çalıştı. Malezya’da tahminen 10.000 İranlı yaşamakta. Geçen ay Mahathir, İran Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani’yi Malezya’da Müslüman liderlerin katıldığı bir konferansta ağırlamıştı. Görüşmede ticaretin artırılması, birbirlerinin para birimlerinde işlem yapılması ve gayrimüslim ülkelerin gekişmesine ayak uydurulması konuları ele alınmıştı.

Mahathir’in Hindistan’daki Müslümanlara yönelik kötü muameleleri ve Suudi Arabistan merkezli İslam İşbirliği Örgütü’nü eleştirmesi üzerine Malezya’nın hem Yeni Delhi hem de Riyad ile olan ilişkilerinde sorunlar oluştu. Başbakan “gerçekleri söylüyorum. Doğru olmayan işler yapıyorsanız, benim de konuşma hakkım var” şeklinde beyan verdi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.