islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Somali muhalefeti yabancı petrol şirketlerinin hükümetle anlaşmasına karşı

Somali muhalefeti yabancı petrol şirketlerinin hükümetle anlaşmasına karşı
Mirat Haber Ajansı

Somali muhalefet liderlerinden birinin Twitter hesabında yayınlanan bir açıklamaya göre, Somali muhalefeti ABD petrol şirketlerini Somali hükümeti ile anlaşma imzalamaması konusunda uyardı. Muhalefet Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Somali’deki federal hükümetin iki yabancı petrol firması ile gizli bir petrol anlaşması imzalamayı planladığını duyurmuştu. Açıklamada belirtildiği üzere, hükümetle anlaşmanın imzalanması, Somali’nin geleceği ve doğal kaynakları için büyük bir tehlike oluşturacak.

Wadajir Partisi lideri Abdurrahman Abdüşşekur Warsame, Somali’deki üst düzey yetkililere gönderdiği bir mektupta, yasanın ülkede sondaj, arama veya petrol arama ile ilgili herhangi bir anlaşmanın şeffaf olması, kapsamlı bir şekilde tartışılması, değerlendirilmesi ve üzerinde anlaşmaya varılması gerektiğini belirttiğini bildirdi. Son olarak, anlaşmanın imzalanmadan önce Somali Federal Cumhuriyeti Halk Meclisi tarafından onaylanması gerekiyor.

Warsame tarafından açıklandığı gibi, Somali’deki Başkanlık Adayları Konseyi (CPC), Coastline Exploration Inc ve Liberty Petroleum Corporation arasındaki gizli anlaşmaya şiddetle karşı çıkıyor. Gizli anlaşma, mevcut hükümetin görev süresi sona ermeden sadece bir ay önce imzalanacak. Muhalefet mektubunda, petrol anlaşmasının zamanlamasının güçlü şüpheler oluşturduğuna da dikkat çekiyor.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Afrika haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/afrika/

Diğer Ekonomi haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/ekonomi/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.