islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5330
EURO
34,8194
ALTIN
2.434,89
BIST
9.726,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

EN GÜZEL BAYRAMLAR BİZİM OLSUN

Bayram; enerji toplamak, sevgiyi, neşeyi paylaşmak demek. Hediyeleşmek demek. Çocuklarımız için koşma, bayram harçlığı alma ve sevgi demek. Özgüven demek.

EN GÜZEL BAYRAMLAR BİZİM OLSUN

Op. Dr. Ünzile Girişgin

Bayram; enerji toplamak, sevgiyi, neşeyi paylaşmak demek. Hediyeleşmek demek. Çocuklarımız için koşma, bayram harçlığı alma ve sevgi demek. Özgüven demek.

10, 11 Temmuz tarihlerinde Sidedeydim. Turistler kafileler halinde maskesiz dolaşırken yerli halkımızda artık maskeyi terk etmişlerdi. Maske gerçekten çok çok bunaltıcı bir obje.Ve sıcak havalarda da hiç çekilmiyor gerçekten. Konya’ya geldim yine herkes maskeli.

Maske deyince aklıma maskeli balolar geliveriyor. Sentetik kumaşlardan yapılmış ve çantada, kolda, cepte taşınan ve sırf ceza almamak adına bazı işletmelerde takmaya mecbur kaldığımız mikrop yuvası haline gelmiş olan nesneler.

Bayramımızı en mutlu şekilde kutlamaya çalışalım. İster köyümüzde ister tatil beldelerimizde ama ailelerimizle, akrabalarımızla dolu dolu sohbet ederek, sıkı sıkı sarılıp öpüşerek geçirelim.

Bizim pozitif enerjili insanlarla sohbet etmeye, gülmeye, dertleşmeye ihtiyacımız var.

Bizim bağışıklık sistemimizi yükseltmeye ihtiyacımız var. Korku ve panik havası insan için çok çok daha riskli. Beden ruha tabidir. Ruh sağlığı bozulan; sürekli hasta olacağım, öleceğim, kapama yeniden gelirse işlerim ne olacak diye kara kara düşünen insanlarımıza yazık değil mi?

Stresle böyle başa çıkamayız.

Plasebo dediğimiz içerisinde herhangi etken madde olmayan içilen, yutulan  ilaçmış gibi hastalara ikram ettiğimiz tedavilerden bile insan şifa bulur iken demek ki her şey beyinde bitiyor.

 Pek çok kanser hastası hastalığını nasıl kolaylıkla yenebiliyor  ve hayata  tutunuyor.

Kurban Bayramımız kutlu ve çok çok mutlu geçsin inşallah.

Umutsuzluk, depresyon, hüzün, endişe, kaygı, korku bizim toplumumuza, bu asil ve cesur millete hiç mi hiç yakışmıyor. Kendimize gelmek, güçlenmek için bayram bize en büyük fırsat.

Salgının verdiği tahribat fiziksel ölüm dışında ölen eğitim sistemi, öldürülen ekonomiler  ve ruhu hasta, psikolojisi bozulmuş insanların çaresizlikleri ve belirsizlikler.

Ben  milletimi bu kadar dayanıksız görmemiştim. Ne savaşlar, ne sıkıntılar ne fakirlikler görmüş olan milletimin medyanın pompaladığı negatif algılardan etkilenmesi hekim olarak beni  gerçekten üzüyor.

Beni tanıyan benim paylaşımlarımı takip eden dostlarım biliyorlar ki ben salgın psikolojisine hiç ama hiç girmedim. Elhamdülillah eşimi, aşımı, evimi, vazifelerimi  çok büyük gayretle devam ettirdim.

‘Kıyamet bile kopuyor olsa elinizdeki fidanı dikiniz’ diyen bir inancın mensubu olarak neden pes edip feryat figan zayıf düşeyim ki.. Hastalarımın elini tutarak doğumlarını yaptırdım, baba adaylarımızı, kardeşleri de bebek ultrasonlarını izlemeye, video kaydetmeye de aldım. En mutlu anlarımızı fotoğraflaştırdık. Müzik, neşe, dualar bizim oldu. Çok da güzel oldu.

Yeni salgın haberleri sizi endişeye  sevk etmesin. Yatırımı ruh sağlığınıza, mutluluğunuza, ailenize, sevdiklerinize ve bağışıklık sisteminize yapınız. Artık lüks devri ona erdi. Artık toplu ölümler çağında sağlıklı  ve  imanlı ayakta kalabilmenin yollarını geliştirmeliyiz.

Özellikle su ve gıdaya dikkat etmeli ve besin zincirimizi asla koparmamalıyız. Kilosu 15-20 milyonun altında meyve ve neredeyse sebze bile kalmamış. Tarım, tarım, tarım ve hayvancılık, tavukçuluk…

Allah bize öyle bereketli topraklar  ve su kaynakları bahşetmiş ki hem şükrünü eda etmeli hem de israf etmeden en verimli şekilde kullanarak değerlendirmeliyiz.

Bayram da tüm ailelerimiz sorunlarını masaya yatırmalı, karıkoca muhabbetlerini arttırmalı, geçmişin güzel anılarını yad etmeli, çocuklar gibi şen olmalıyız. Kimin ne dediği hiç önemli değil. Kendi psikolojimize bakalım biz. Kendi imanımıza, ihlasla gayretimize ve kalan ömrümüzü en güzel şekilde değerlendirmeye bakalım.

Doğa ile buluşalım, temiz havada piknikler yapalım.

Akrabalarımızla sofralar kuralım. Çocukları sevindirip, yaşlıları da terk etmeyelim.

Onların duası bizleri diri tutacaktır. Her şeyi madde penceresinden görür isek manayı ıskalar isek yaşamak sadece bedenen mümkün zannederiz. Ruhlarımızın ölüyor olması, mutsuz, huysuz insanlar haline gelişimizden, evlilik  ve insani  ilişkilerimizin bozulmasından neden kaygı duymayız.

Bize kendimi iyi hissettiren güzel ruhlu insanlarla bayram yapmak nasip olsun inşallah.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.