islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Endonezya Korona Aşısının Son Aşamasında

Endonezya Korona Aşısının Son Aşamasında

Mirat Haber Ajansı

Dünyanın en büyük Müslüman çoğunluklu ülkesi olan Endonezya, salgına karşı zayıf bir şekilde siyasi direniş göstermesine yönelik eleştiriler ve düşen ekonomisiyle ilgili korkuların ortasında, potansiyel olarak etkili bir ilacın insan denemelerini başlatmak suretiyle bir COVID-19 aşısı bulduğu beklentisini artırıyor. Aşı, Endonezyalı ilaç muadili Bio Farma ile işbirliği içinde Çinli Sinovac Biotech firması tarafından üretildi. Aşının klinik denemelerinin üçüncü aşaması geçen hafta başladı ve Padjadjaran Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından, üniversitenin ve devlete ait ilaç şirketinin bulunduğu Batı Java eyaletinin Bandung kentinde altı yerde yürütülmekte.

Altı aylık deneme, sağlığı iyi olan ve hastalık için pozitif test etmemiş 1.620 gönüllünün katılımını gerektirecek. Endonezya’nın en kalabalık eyaleti olan Batı Java’nın valisi Rıdvan Kamil’in kendisi de denemeye kaydolan gönüllüler arasında yer almakta. Üçüncü aşama, CoronaVac olarak bilinen aşının üretim aşamasına geçmesinden önce bir zorunluluk ve ilaçlar ve aşılar dahil tüm farmakolojik ürünler için bir ön koşul. Bio Farma CEO’su Honesti Basyir’in bildirimine göre potansiyel aşı üç denemeden geçti:  klinik öncesi, klinik çalışmanın ilk aşaması ve insan denemelerinin yapıldığı ikinci aşama. Şimdi de üçüncü aşama yapılacak ve bu da başarılı olursa Bio Farma, ilacın seri üretimine başlayabilmek için aşıyı Endonezya Gıda ve İlaç Denetleme Kurumu’na kaydedecek.

Yorumlar
  1. Zeki öğür dedi ki:

    Bizim havalı doktorlarımız uyuyor herkes harıl harıl çalışıyor dünya bizi kıskanıyor