islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
ALTIN
2.462,54
BIST
9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Endonezya: Korona’da Başarısız Bakana İstifa İstemi

Endonezya: Korona’da Başarısız Bakana İstifa İstemi

Mirat Haber Ajansı

Sivil toplum grupları, akademisyenler ve sosyal kuruluşlardan oluşan bir koalisyon, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo’yu, kötüleşen Covid-19 salgınını idare etmede yetersiz kaldığı iddiasıyla Sağlık Bakanı Terawan Agus Putranto’yu azletmeye çağıran çevrimiçi bir imza kampanyası başlattı. Dilekçe 30 Eylül Çarşamba günü, Endonezya Üniversitesi Başkanı Syarif Hidayullah Devlet İslam Üniversitesi UIN Jakarta’nın öğrenci birliği ve Yurtiçi İşçi Savunuculuğu Ulusal Ağı Jala PRT tarafından başlatıldı. Bu sabah itibarıyla binlerce imza toplandı ancak daha da artması bekşeniyor.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre bugün itibariyle Endonezya, en yüksek Covid-19 enfeksiyon oranına sahip ülkeler arasında 22. sırada, Güneydoğu Asya’da Filipinler’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Endonezya ayrıca 11.151 ölümle Asya’daki en yüksek ölüm oranlarından birine sahip. Ülke, Cumartesi günü itibarıyla 303 bin 498 Covid-19 vakası kaydetti. Eylül ayında Uluslararası Af Örgütü, Endonezya’yı Covid-19’dan ölen en yüksek sağlık çalışanı sayısına sahip ülkeler arasında listeledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.