islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4794
EURO
34,5707
ALTIN
2.478,66
BIST
9.568,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Endonezya Polisi Maskesizleri Tabuta Yerleştiriyor

Endonezya Polisi Maskesizleri Tabuta Yerleştiriyor

Mirat Haber Ajansı

Endonezya yetkilileri, başkent Cakarta’da koronavirüsün yayılmasını engellemek için uygulanan sağlık protokollerini ihlal eden kişilere yaptırımlar uyguladı. İhlalcileri cezalandırmak için para cezaları ve toplum hizmetlerinin yanı sıra, maskesiz dolaşanlardan birkaç dakika için bir tabutun içine uzanmaları isteniyor. Hükümet yönetmeliğine göre, Jakarta’da halka açık yerlerde maske takmamak, 200 TL değerinde para cezası veya 60 dakikalık toplum hizmeti ile cezalandırılıyor. Doğu Cakarta Polis şefi Budhy Novian, maskesiz dolaşarak virüsü yayan sorumsuz insanların açık bir tabutun içinde 1’den 100’e kadar sayıncaya kadar ya da en az bir dakika kaldıklarını söylüyor. Bu onların yaptıklarının ölümü düşünmelerini sağlamakta olduğu beirtilmekte. Tedbirleri ihlal edenlere suçlarını düşünmeleri bu şekilde sağlanıyor çünkü COVID-19 bulaştırarak gerçek bir tabutun içine atılma riski var.

Yetkililer, cezanın suçluların isteğiyle uygulandığını ve toplum hizmeti cezası için uzun kuyruklar olduğundan bunun bir alternatif olarak kullanıldığını belirttiler. Cezanın caydırıcı etkisi olacağını umuyor. Bu, Jakarta yönetiminin COVID-19’a karşı bir uyarı olarak ilk kez bir tabut göstermesi değil. Vali Anies Baswedan geçen hafta Salı günü Kuzey Cakarta, Sunter Jaya’daki COVID-19 Anıtı’nın açılışını yaptı. Anıt, şehirdeki COVID-19 vakalarının birikimiyle ilgili uyarılar, itirazlar ve veriler içeren bilgi panosuyla donatılmış bir tabut biçiminde inşa edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.