islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Endonezyalı Altın Avcısı Pandemi Maceracıları

Endonezyalı Altın Avcısı Pandemi Maceracıları

Mirat Haber Ajansı

Koronavirüsün ülke çapında yıkıcı işleriyle birlikte çaresiz Endonezyalılar devlet yardımı, ülkenin birçok yerine ulaşmakta yavaş kaldığından yasadışı altın madenlerine akın ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler ve yatırımcılar, kur dalgalanmasına karşı bir koruma olarak görülen altın için kapışıyor. Talepteki bu artış, mineral zengini Endonezya’nın yasa dışı madencilik endüstrisinde bir patlama oluşturdu. Cıva içermeyen teknolojileri teşvik eden Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’na (UNDP) göre, en az bir milyon Endonezyalı’nın geçim kaynağı küçük ölçekli madencilik.

Endonezya’da yasadışı olarak çıkarılan gram altın yerel karaborsada yaklaşık 55 dolara satılıyor ki bu, dünyanın o bölgesinde bu devirde iyi para. İşçiler tutuklanma tehdidini, koronavirüse yakalanma riskini, cıva zehirlenmesini veya güvenlik güçleri ile bağımsızlık arayan isyancılar arasındaki silahlı çatışmaların ortasında yakalanma riskini görmezden geliyor. Endonezya’nın Borneo Adası’nın Kalimantan bölümünde polis yalnızca bu ay 400’den fazla altın madencisini tutukladı. 15 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek bir suç olan bir koruma alanında yasadışı faaliyet göstermekle suçlanıyorlar. Altın ararken yaygın olarak kullanılan cıva madeni de hem madencinin sağlığını hem de çevreyi tehlikeye atmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.