islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Erdoğan Biden Görüşme Sonucu Türk Laiklerini Kahretti

Erdoğan Biden Görüşme Sonucu Türk Laiklerini Kahretti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden’ın görüşmesinin ayrıntıları
İki lider, görüşmeyi olumlu bir havada gerçekleştirdi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Türkiye ile yapıcı ilişkilerin sürdürülmesi ve iş birliği alanlarının genişletilmesine vurgu yapıldı.
AA & Ensonhaber
31.10.2021 – 15:01
Güncelleme : 31.10.2021 – 15:04
Telegram ile paylaş
Google News’de takip et
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında İtalya’da temaslarını sürdürüyor.

Erdoğan, başkent Roma’da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelirken, ikili görüşmenin detayları belli oldu.

1 SAAT 10 DAKİKALIK GÖRÜŞME
Pozitif bir atmosferde gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular masadaydı.

“TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİNİ DAHA DA GÜÇLENDİRELİM” VURGUSU
İki lider, Türkiye-ABD ilişkilerini daha da güçlendirmek ve geliştirmek için ortak iradelerini ifade ederken, bu kapsamda ortak mekanizma kurulması konusunda mutabık kalındı.

İKİLİ TİCARET HACMİNİN ARTIRILMASI HEDEFİ
Karşılıklı ticaret hacminin artırılması yönündeki ortak perspektif doğrultusunda atılacak adımların müzakere edildiği görüşmede, NATO ittifakına ve stratejik ortaklığa vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden ın görüşmesinin ayrıntıları #1

BIDEN’IN F-16 YANITI: BİZDE SÜREÇ İŞLEMESİ GEREKİYOR
İklim değişikliği konusunda karşılıklı atılan adımlardan duyulan memnuniyet de dile getirildi.

Bu arada Reuters’a konuşan ismi açıklanmayan ABD’li bir yetkili, Biden’ın Türkiye’ye F-16 tedariki konusunda “ABD’de sürecin işlemesi gerekiyor.” dediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden ın görüşmesinin ayrıntıları #2

“TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ ALANLARININ GENİŞLETİLMESİ…”
Beyaz Saray’ın açıklamasında, Biden ile Erdoğan’ın Roma’da G20 Liderler Zirvesi kapsamında bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, Biden’ın Türkiye ile yapıcı ilişkilerin sürdürülmesi, iş birliği alanlarının genişletilmesi ve anlaşmazlıkların etkin biçimde yönetilmesi arzusunun altını çizdiği, Türkiye’nin Afganistan’daki NATO misyonuna yaklaşık 20 yıl katkıda bulunmasını takdirle karşıladığını dile getirdiği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden ın görüşmesinin ayrıntıları #3

SURİYE, AFGANİSTAN, LİBYA…
Liderlerin görüşmesinde, Suriye’deki siyasi süreç, Afganistan’da ihtiyaç sahiplerine insani yardımın ulaştırılması, Libya’daki seçimler, Doğu Akdeniz’deki durum ve Kafkasya’nın güneyindeki diplomatik çabaların gündeme geldiği kaydedildi.

“TÜRKİYE NATO İÇİN ÖNEMLİ” MESAJI
ABD Başkanı Biden’ın iki ülke arasında savunma iş birliğini ve Türkiye’nin NATO üyesi olarak önemini teyit ettiği, öte yandan ABD’nin Türkiye’nin Rus S-400 füze savunma sistemine sahip olmasından endişe duyduğuna işaret ettiği bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.