islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4446
EURO
34,8443
ALTIN
2.420,12
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

ERDOĞAN: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYALIM

ERDOĞAN: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYALIM
22 Kasım 2023 17:00
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin ve İsrail arasındaki rehine takası hakkında konuştu. Dışişleri Bakanı ve MİT Başkanı’nın Katar ile müşterek bir çalışma içerisinde olduğunu söyleyen Erdoğan,  “Temennimiz odur ki bir an önce bu rehinelerin takasında neticeyi alırız. Sürekli görüşme halindeyiz ve beklentilerimiz buralardan olumlu neticeler almak.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 7 Ekim’den sonra İsrail’in, Gazze’deki katliamlarına son vermek için yürüttüğü diplomasi trafiğine Cezayir ziyareti ile devam etti. İsrail’e karşı net tutumuyla öne çıkan Cezayir’e giden Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’la  görüşme gerçekleştirdi. Cezayir Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen ikili görüşmenin, yaklaşık 2 saat sürdüğü bildiriliyor.

İki cumhurbaşkanının görüşmesinden sonra heyetler arası görüşmeye geçildi. Görüşmelerin tamamlanmasının sonrasında iki lider mutabık kalınan anlaşmaları imzaladı ve ortak bir basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklamasında şöyle konuştu:

“Cezayir Filistin davasına en güçlü, en samimi desteği veren ülkeler arasında yer alıyor. Her iki ülkenin de vicdan aynasında makes bulan Filistin meselesinde Cezayir’in kararlı duruşunu takdir ediyoruz. Toplu cezalandırmaya dönüşen ve savaş suçu teşkil eden İsrail saldırılarını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Hastane, ibadethane, okul, her koşulda koruma altında olması gereken mekanların hedef alınması, halkın göçe zorlanması vicdansızlıktır, barbarlıktır.”

GARANTÖRLÜĞE HAZIRIZ

“Önceliğimiz Gazze’de kalıcı ateşkesin tesisi ve insani yardımların engelsiz şekilde bölgeye intikalidir. Biz de sürece gereken katkıyı sunuyoruz. Filistin meselesi adil bir siyasi çözüme kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı barış ve istikrarın tesisi mümkün değildir. 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin tesisi artık kaçınılmazdır. Bu doğrultuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İsrail ve Filistin’in üzerinde mutabık kalacağı adil bir barışın uygulanmasında bölge ülkeleriyle birlikte garantör olarak elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu açıkladık.”

Basın toplantısında konuşan Cezayir Cumhurbaşkanı  Tebbun ise, “İşgal devletinin işlediği suçların derhal durdurulması gerektiğini” belirterek “(Cumhurbaşkanı Erdoğan’la) Gazze’deki soykırımın sorumlularının Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanması gerektiğinin altını çizdik. 75 yıldan beri ilk defa, bu suçları (İsrail’in) işleyenler adaletin karşısına çıkacaklar” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Türkiye ile Cezayir arasında, Dışişleri, Kültür ve Turizm, Sağlık, Çevre, Ticaret bakanlıkları, 12 İşbirliği anlaşması da imzaladı.

MİRATHABER