islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4208
EURO
34,6292
ALTIN
2.494,86
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Erdoğan İle İran Cumhurbaşkanı Reisi Görüştü

Erdoğan İle İran Cumhurbaşkanı Reisi Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefon üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-İran ilişkilerini geliştirecek konular ve bölgesel gelişmeler masaya yatırıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-İran ilişkilerini geliştirecek konular ve bölgesel gelişmeler konuşuldu.
İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ: “TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİMİZ YENİ BİR AŞAMAYA GİRECEK”
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, “Yakında Tahran’da ortak bir zirve düzenlenmesiyle Türkiye ile iş birliğimiz yeni bir aşamaya girecek.” dedi.
İran Cumhurbaşkanlığı Ofisinin yaptığı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Açıklamaya göre Reisi görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğinde yeni bir aşamanın başlayacağını belirtti. Reisi, “Yakında Tahran’da ortak bir zirve düzenlenmesiyle Türkiye ile iş birliğimiz yeni bir aşamaya girecek.” açıklamasında bulundu.
Türkiye ve İran’ın terörle mücadelede ortak hareket etmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Reisi, “Terör ile mücadelede ortak hareket etmek istiyoruz. Bu konuda tüm ülkelerin iş birliğinden memnun oluruz.” sözlerini kullandı. Reisi, bölgesel sorunları bölge ülkelerinin çözmesi gerektiğini ve dışarıdan herhangi bir müdahalenin onaylanamaz olduğunun altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ekonomik ve güvenlik konularında iş birliğinin önemine vurgu yaparak Tahran’a gerçekleştireceği ziyarette Türkiye-İran arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılacağını ifade etti.
CUMHURBAŞKANI PEŞ PEŞE TEMASLARDA BULUNUYOR
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak amacıyla geldiği Doha’da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından iki ülke arasında 15 yeni anlaşma imzalandığı kaydedilmişti.
Başkan Erdoğan ve Al Sani, resmi karşılama töreni sonrası baş başa yapacakları görüşmeye geçti. Basına kapalı yapılan görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.