islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Fransız Formula 1 pilotu şiddetli Bahreyn GP kazasında ‘ölümü gördükten’ sonra iyileşmekte

Fransız Formula 1 pilotu şiddetli Bahreyn GP kazasında ‘ölümü gördükten’ sonra iyileşmekte
Mirat Haber Ajansı

Fransız Formula 1 pilotu Romain Grosjean, Niki Lauda’nın ateşli kazasını düşündüğünü, dört hafta önceki Bahreyn Grand Prix’sinde geçirdiği kazada “ölümün geldiğini gördüğünü” söyledi. Grosjean’ın Haas arabası, ışıklandırılmış Bahreyn Grand Prix’sinin açılış turunda yüksek hızda pistten çıkmıştı. Araba, pisti ikiye bölen ve alevlere dönüşen 53G’lik bir çarpışmada rayı kaplayan koruyucu bariyerleri hızla geçti. Başından beri bilinci yerinde kalan Fransız, itfaiye ekipleri ve ​​doktorları tarafından güvenliğe kavuşturulmadan önce mucizevi bir şekilde alevler içindeki enkazdan çıkmıştı. Kazayı ömür boyu bu olayı hatırlamasını sağlayacak bir “yeniden doğuş” gibi hissettiğini söyledi.

Grosjean, orada fazladan bir gece geçirdikten sonra Çarşamba günü hastaneden taburcu edilecek. Gelecek sezon Formula 1’den ayrılacak ve olay sonrası yerini Haas rezervi Pietro Fittipaldi aldı. Ancak Grosjean, 13 Aralık’taki sezon sonu Abu Dabi yarışına geri dönmeye kararlıydı ancak bunu başaramadı ve sezonu kapattı. Yanan arabanın görüntüleri, Formula 1’in daha tehlikeli bir dönemini çağrıştırıyordu; örneğin Geçen yıl 70 yaşında ölen üç kez dünya şampiyonu Avusturyalı Lauda’nın, 1976 Almanya Grand Prix’sinde bir kazada ciddi yanıklara ve ciğerlerin yanmasına maruz kaldıktan sonra altı hafta sonra yaraları hala sargılı ve iyileşirken Ferrari’sine geri dönmüştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.