Orta Doğu

Erdoğan İle İran Cumhurbaşkanı Reisi Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefon üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-İran ilişkilerini geliştirecek konular ve bölgesel gelişmeler masaya yatırıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-İran ilişkilerini geliştirecek konular ve bölgesel gelişmeler konuşuldu.
İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ: “TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİMİZ YENİ BİR AŞAMAYA GİRECEK”
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, “Yakında Tahran’da ortak bir zirve düzenlenmesiyle Türkiye ile iş birliğimiz yeni bir aşamaya girecek.” dedi.
İran Cumhurbaşkanlığı Ofisinin yaptığı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Açıklamaya göre Reisi görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğinde yeni bir aşamanın başlayacağını belirtti. Reisi, “Yakında Tahran’da ortak bir zirve düzenlenmesiyle Türkiye ile iş birliğimiz yeni bir aşamaya girecek.” açıklamasında bulundu.
Türkiye ve İran’ın terörle mücadelede ortak hareket etmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Reisi, “Terör ile mücadelede ortak hareket etmek istiyoruz. Bu konuda tüm ülkelerin iş birliğinden memnun oluruz.” sözlerini kullandı. Reisi, bölgesel sorunları bölge ülkelerinin çözmesi gerektiğini ve dışarıdan herhangi bir müdahalenin onaylanamaz olduğunun altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ekonomik ve güvenlik konularında iş birliğinin önemine vurgu yaparak Tahran’a gerçekleştireceği ziyarette Türkiye-İran arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılacağını ifade etti.
CUMHURBAŞKANI PEŞ PEŞE TEMASLARDA BULUNUYOR
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak amacıyla geldiği Doha’da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından iki ülke arasında 15 yeni anlaşma imzalandığı kaydedilmişti.
Başkan Erdoğan ve Al Sani, resmi karşılama töreni sonrası baş başa yapacakları görüşmeye geçti. Basına kapalı yapılan görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü.

Recent Posts

  • Gündem

Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Yürüyüşü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin…

4 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

İsrail'in Saldırıları Nedeniyle Gazze'de Eğitim Sistemi Durdu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi'nde eğitim…

5 saat ago
  • Gündem

Denizlerin Bir Sonraki Süper Gücü Türkiye mi?

Denizlerin Bir Sonraki Süper gücü Türkiye mi? TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve…

6 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

7 saat ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

8 saat ago