islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

ERDOĞAN VE YENİ KABİNE ANITKABİR’DE

ERDOĞAN VE YENİ KABİNE ANITKABİR’DE
7 Haziran 2023 11:00
A+
A-

Günümüzün flaş haberi bu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabine üyeleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.”

YORUMUMUZ

Türkiye Cumhuriyeti,  baskıcı, dışlayıcı ve ötekileştirici yani jakoben de olsa laik bir devlet. Devletin yapısı ve yasaları laik. İslam’ın hayat düzeni olarak talep edilmesi anayasal olarak suç.

Devletin eğitimi, ekonomisi ve hele hele hukuku tam anlamıyla seküler.

Diyaneti, ilahiyatları, cemaatleri ve tarikatları ile Müslümanların laikliğe bir itirazları da yok. Çünkü İslam’ı bilmiyorlar. Bilenlerin kısm-ı azamı da İslam adına demokratik haklarını bile kullanma yüreksizi ve özürlüsü. Bir diğer anlatımla imanlarını yitirme tehlikesi içinde olan kitap yüklü eşek örnekleri.

İşte ahval böyle iken laiklik ve Kamâlizm adına bu duyarlılık da ne oluyor? Koca bir hükümet ricalinin Anıtkabir’de ne işi var?

Anıtkabir’in yapımı ve ziyareti Kamâlizm’le bile çelişkili değil mi?

Amaç ne, bağlılık mı? Kimsenin şüphesi mi var?

İlham alma mı? Kabirlerden medet umma medeni bir tavır olabilir mi?

İslâm ölçü olmaktan çıkarılınca nerde durulacağı da bilinemiyor.

Demokrasi, düşünce özgürlüğü ve evrensel hukuk ilkeleri deniyor ama biz hâlâ bu konularda kalem oynatıp oynatmamanın tereddüdü içindeyiz.

TÜRBELER KAPATILMADI MI?

1925 Yılında türbelerin seddine dair kanun çıkartıldığını hatırlatmak ve buraya kanun maddesini almak istiyoruz.

TEKKE VE ZAVİYELERLE TÜRBELERİN SEDDİNE VE TÜRBEDARLIKLAR İLE BİR TAKIM UNVANLARIN MEN VE İLGASINA DAİR KANUN (1)

 

Kanun Numarası : 677 Kabul Tarihi : 30/11/1925 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 13/12/1925 Sayı : 243 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 7 Sayfa : 113

Türkiye Cumhuriyeti dahilinde salatine ait veya bir tarika veyahut cerri menfaate müstenit olanlarla bilümum sair türbeler mesdut ve türbedarlıklar mülgadır. Seddedilmiş olan tekke veya zaviyeleri veya türbeleri açanlar veyahut bunları yeniden ihdas edenler veya ayını tarikat icrasına mahsus olarak velev muvakkaten olsa bile yer verenler ve yukarıdaki unvanları taşıyanlar veya bunlara mahsus hidematı ifa veya kıyafet iktisa eyleyen kimseler üç aydan eksik olmamak üzere hapis ve elli liradan aşağı olmamak üzere cezayı nakdiile cezalandırılır.

MİRATHABER.COM

KAMÂLİSTLER DE CAHİL

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.