islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

ERDOĞANDAN’DAN ALMANYA VE BATI’YA TARİHİ AYAR

ERDOĞANDAN’DAN ALMANYA VE BATI’YA TARİHİ AYAR
18 Kasım 2023 11:39
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Almanya Şansölyesi Scholz ile gerçekleştirdiği basın toplantısında Eurofighter savaş uçağı tedarikiyle ilgili soruya, “Bizi bununla tehdit etmeyin. Almanya verir veya vermez, dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı? Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız, temin ederiz” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile yaptığı ortak basın toplantısında, Türkiye’nin 40 adet Eurofighter savaş uçağı alacağına dair soruya dikkat çeken bir cevap verdi. “İsrail’in binlerce Filistinliyi öldürdüğünü, hastaneleri, camileri, kiliseleri bombaladığını” söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Rusya-Ukrayna arasında herkes kimin yanında yer alıyor, Ukrayna’nın. Türkiye olarak biz Ukrayna ile de görüşüyoruz Rusya’yla da. Ama 33 bin ton tahıl koridorundan bütün o tahılı Avrupa’ya, Afrika’ya götüren biz olduk. Şu anda diyorsunuz ki yüzlerce, bakın ben size yüzlerce demiyorum binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü mü? Öldürdü. Hastaneleri yok etti mi? Etti. İbadethaneleri, camii, kilise vuruyor mu? Vuruyor. Ben bir Müslüman olarak bundan rahatsız oluyorum. Peki sen bir Hıristiyan olarak bundan rahatsız oluyor musun, buna tavır koyuyor musunuz? Buna da tavır koyun.

Bakın Almanya, İsrail’e şu kadar maddi destek verdiğinden bahsediyor. Eurofighter konusunda da Almanya verir veya vermez. Bizi bununla tehdit etmeyin. Dünyada savaş uçakları üreten bir tek Almanya mı? Şu anda İnsansız Savaş Uçakları konusunda Türkiye önemli bir noktaya gelmiştir. Bir basın mensubu olarak bize böyle sorular sormayın. Sorular insani olsun. Bizde cevaplarını ona göre verelim.”

HABER YORUM

İsrail’in Gazze’ye bombardımanı 43. Gününü doldururken, Siyonist katil İsrail örgütüne destek veren Batı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleriyle kendine gelir mi bilemeyiz….

Erdoğan basın toplantısında Batı’ya  verdiği mesaj aslında çok açık…

Erdoğan’ın “İbadethaneleri, camii, kilise vuruyor mu? Vuruyor. Ben bir Müslüman olarak bundan rahatsız oluyorum. Peki sen bir Hıristiyan olarak bundan rahatsız oluyor musun, buna tavır koyuyor musunuz? Buna da tavır koyun.” cümlesi, soruyu soran gazeteci üzerinden Batı’ya verilmiş bir mesajdır.

Şunu tekrar ifade etmekte fayda var ki, 1994 yılında Srebrenitsa’da gerçek yüzünü ortaya koyan Batı, 2023 yılında da Gazze’de gerçek yüzünü bir kez daha deşifre etmiş ve göstermiştir. Böylece yüce rabbimizin şu ayeti kerimesi, bir kez daha tecelli etmiştir.

“Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.” (Maide 51)

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.