islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ERDOĞAN’IN SON GAZZE AÇIKLAMASI

ERDOĞAN’IN SON GAZZE AÇIKLAMASI
9 Aralık 2023 09:46
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze açıklaması: Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze hakkında yaptığı son açıklamada “Türkiye, daha fazla kan akmaması, yıkım yaşanmaması, gözyaşı dökülmemesi için elini taşın altına koymaya hazırdır” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze hakkında  yaptığı son açıklamada, Gazze‘de yaşanan trajediyi değerlendirdi ve Türkiye’nin daha fazla kan dökülmemesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Erdoğan, “Küresel barış ve güvenliği sağlamakla mükellef uluslararası kuruluşların, bu tür acil durumlarda yetersiz kaldığını gözlemliyoruz. Türkiye olarak, insanlık dramına karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz ve çözüm için elimizi taşın altına koymaya hazırız” şeklinde konuştu.

GAZZE’DE ÖLEN GAZETECİLERE DÜNYA NEDEN SESSİZ?

Gazze’de yaşanan medya susturulmasına da vurgu yapan Erdoğan, “Gazze’de hayatını kaybeden medya mensuplarına dünya neden sessiz? Türkiye olarak, kendi medya organlarımız aracılığıyla bu acı gerçeği dünya gündemine taşımayı sürdüreceğiz” dedi. Gazze’deki medya susturulmasına rağmen Türk medyasının cesur duruşunu öven Erdoğan, “Gazzelilerin direniş azmini kıramayan İsrail, şimdi de medyada propagandadan öteye gidemiyor. Bu noktada, Türkiye’nin medya kuruluşlarına teşekkür etmek istiyorum. Onlar, gerçeği dünyaya duyurmak adına önemli bir görevi üstleniyorlar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, İsrail Başbakanı Netanyahu ve destekçilerinin mahkemeye çıkartılması gerektiğine inandığını belirterek, “İsrail’in zalimliğinin önüne geçemezsek, dünyanın herhangi bir yerinde güvende hissetmek mümkün olmayacak. Adaletin sağlanması için gerekli adımların atılması gerekiyor” dedi. Bu noktada uluslararası topluma büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Türkiye’nin Gazze’deki insanlık dramına karşı sergilediği kararlı duruş, uluslararası alanda dikkat çekiyor. Erdoğan’ın açıklamaları, bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden birçok ülke tarafından önemle değerlendiriliyor. Bu zorlu süreçte Türkiye, insan haklarına ve adaletin tesisi için uluslararası topluma örnek olmaya devam ediyor.

Gazze’deki olaylar, uluslararası arenada ciddi endişe yaratıyor. Birçok ülke, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösterirken, çatışmanın sona erdirilmesi ve masum sivillerin korunması için çağrılarda bulunuyor. Ancak çözüm bulunmadığı sürece, bu bölgedeki insanlar güvende hissetmekten uzak olacaklar gibi görünüyor. Bu nedenle uluslararası toplumun sorumluluğu, bu trajediyi sona erdirmek için acil adımlar atmaktır.

https://www.youtube.com/@MiratHaber

MİRATHABER.COM