islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ERKEK OLMAK (ERİL ENERJİ)

ERKEK OLMAK (ERİL ENERJİ)

Son yıllarda kınezıyolojı, enerji bilimi geliştikçe eril ve dişil enerjiler üzerindeki tartışmalarda devam ediyor. Yazılarımızda üreme ve cinsel sağlık konularını bir hafta erkekler acısından diğer hafta kadınlar acısından ele alıyoruz. Feminist ya da  maskülen çizgilere kaymadan olabildiğince bilimsel formasyonda tıbbı, sosyolojik ve psikolojik boyutları ile farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.

Genç erkeklerin kıyafetlerini inceliyorum. Oldukça dar, tayta benzer, kısa paçalı pantolon, babet çoraplar, renkli, çiçekli, böcekli gömlekler günümüzün trend kıyafetleri arasında yer alıyor.

Bizim sülalede kadın sayısı fazladır. Torunların üçte ikisi kız çocuklardan oluşur. Kadim Türk geleneklerinin esintisi yaşanır ve daha çok anaerkil bir formasyon vardır.

Çocuklar kuzenlerle bir arada sohbet ederken onları dinliyorum ve arada gençler neler konuşuyorlar? Doğrusu merak ediyorum. Kızlar erkeklere spor yapmalarını, kaslarının zayıf kaldığını söylerken, kızlardan biri erkek kuzenine “senin kaşlar çok martı! Acil bu kaşları aldırıp çekidüzen vermen lazım.” der demez ben tarafsız kalamadım ve hemen gençlerin sohbetine iştirak ettim. “Martı neymiş ya?” Martı kaş ortası kapalı olan kadın ve erkeklermiş. Hadi kadınlarda kıldan hiç haz etmem. Kadın dediğin kadife gibi pürüzsüz, kılsız, nemli teni olan yumuşacık candır. Peki, ama erkek adam zaten kıllı olmaz mı? Hele bizim Anadolu’nun yağız delikanlıları esmer, kaslı, kıllı yiğitler değil miydi?

20 yaşındaki delikanlı yeğenime döndüm; ”Yok PAŞAM Aman haa! Şu kız kuzenlerine uyup gidip kaşını maşını aldırmayasın! Sen çok yakışıklı, sporcu, boylu poslu delikanlısın… Bu doğal halin kızlar için hep çekici olacak bundan emin ol.” dedim.

Benim kuşak kadınları düşündüm. Nasıl erkekleri beğeniyorduk, şimdiki kızlar neden kıllı erkekleri küçümsüyor ve beğenmiyorlar anlamaya çalıştım. Moda, sosyal medya algılarımızı nasıl kolayca değiştiriveriyor öyle değil mi?

Çoğunlukla genç kızlar sekonder seks karakterleri baskın erkekleri beğeniyorlar. Bu çok çok tabi olan tercih zaten. Dişi enerji erkek enerjisini arzular. Östrojen dişilik hormonu elbette testesteron erkeklik hormonunu çekmek için yaratılmış. Saçları uzun, bıyıklı ve hafif sakalları olan genç erkekler hatta orta yaşlı erkekler dahi kadınlar açısından oldukça karizmatik görünüyor.

Testesteron ve östrojeni ayrı ayrı ele alacağız inşallah. Bugün benim dikkatinizi çekmeye çalıştığım konu erkeklerin olabildiğince erkek olmalarını muhafaza etmeleri için özel gayret göstermeleridir.

Tarihin pek çok döneminde sürekli dişi enerji baskılanmış, alınıp satılmış, cadı denerek yakılmış, köle pazarında açık arttırmayla pazarlanmış. Günümüzde de bakire ve kız çocuk satışları maalesef dark web siteler üzerinden yürütülürken çocuk ve ergen erkek çocuklar da aynı kaderi paylaşıyorlar.

Bendenden önceki ve benim kuşağımdaki kadınlar için erkeklerin fizik özelliklerinden daha çok karakterleri konusunda seçiciliğimiz barizdi. Hani “adam gibi adam deriz” ya da “âdem olmayı başarmış adamlar”. Bakışları keskin, özgüveni tam, becerikli, rızkını taştan dahi olsa çıkarabilecek çalışkanlıkta ve kutsal değerleri için canını feda edecek kadar cesur erkekler. Para kazanılır, kaybedilir, makam, kariyer her zaman kazanılabilir lakin karaktersiz erkekciklerle yaşamak imkânsızdır.

Âdem olmuş yaşlı ve orta yaşlı erkekler genç oğullara sahip çıkmakla yükümlüdürler. Adam gibi adam yetiştiremediğimiz için boşanmalar artıyor evlenecek erkek sayısı giderek azalıyor. Dişi enerjisi yüksek kadınlar ve genç kızlar için bu çok çok kötü bir gelecek tablosu.

Kadın hastalarının, kadın danışanlarının ve çevresindeki kadınların dişi enerjisini yükseltmek için her yolu deneyen kadın jinekolog ve cinsel sağlık uzmanı hekiminiz olarak ciddi endişeler taşıyorum.

Eril enerjisini arttırmış, dişi enerjisini baskılamış kızlarımız, kadınlarımız bu durumdan rahatsız olmayabilirler. Peki, ama östrojen güzelliğini doyasıya yaşamak isteyen ve dişi enerjisi muazzam yüksek,  eril enerjisini korumuş beylerle bütünleşmesi gereken bekâr ve dul kadınlarımıza ne olacak?

Maalesef eril ve dişi enerji birbirine kavuşmakta sıkıntı yaşıyor. Erkekcik ve kadıncıklarla hayat heba olup gidiyor.

Sağlıcakla kalınız.

Op. Dr. Ünzile GİRİŞGİN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.