islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
ALTIN
2.323,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ermenistan Azerbaycan’a yeniden sınır ötesi ateşi açtı

Azerbaycan, Ermeni güçlerinin iki kez sınır ötesi ateş açtığını bildirdi.

Ermenistan Azerbaycan’a yeniden sınır ötesi ateşi açtı

Azerbaycan, Ermeni güçlerinin iki kez sınır ötesi ateş açtığını bildirdi.

Mirat Haber Ajansı

Azerbaycan, Ermeni güçlerinin iki kez sınır ötesi ateş açtığını bildirdi. Azerbaycan Devlet Sınır Servisi yaptığı açıklamada, barış gücü Rus birliklerinin Ermeni askerlerinin sarhoş olduğunu söylemesinin ardından Azerbaycan askerlerinin tedbirli hareket ettiğini belirtti. Azerbaycan askerleri Rusya’nın çağrısını dikkate alarak ihtiyatlı davrandılar ve misilleme yapmadılar. Olayın ardından Azerbaycan tarafına provokatif Ermeni askerlerinin bölgeden çıkarıldığı bilgisi verildi. Yine bir başka provokasyonda, bir araba konvoyundaki bir grup insan Ermenice Azerbaycan karşıtı sloganlar attı.

Devlet Sınır Teşkilatı resmi olarak bu tür provokasyonların gelecekte tekrarlanması durumunda en ağır misilleme önlemlerini alacağımızı belirtiyor. Eski Sovyet cumhuriyetleri arasındaki ilişkiler, Ermeni ordusunun uluslararası alanda Azerbaycan toprakları olarak tanınan Dağlık Karabağ’ı veya Yukarı Karabağ’ı ve yedi komşu bölgeyi işgal ettiği 1991 yılından beri gergin. 27 Eylül 2020’de Ermeni ordusu sivillere ve Azerbaycan güçlerine saldırılar düzenledi ve birçok insani ateşkes anlaşmasını ihlal etti. 10 Kasım 2020’de imzalanan anlaşma ile sona eren 44 gün süren çatışmada Azerbaycan, birkaç şehir ve 300’e yakın yerleşim ve köyü Ermeni işgalinden kurtardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.