
Ermenistan Parlamentosu Başkanı Alen Simonyan, Karabağ meselesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Simonyan, “Karabağ sorunu bağımsız Ermenistan için bir tuzaktır” ifadelerini kullanarak, ülkesinin artık bu meseleyi geçmişte bırakması gerektiğini söyledi.

“Karabağ hareketi sayfası kapandı ve artık bu konuya geri dönmemize gerek yok. Bu tek doğru yol” diyen Simonyan’ın açıklamaları, Ermenistan siyasetinde yeni döneme ilişkin önemli mesajlar olarak değerlendirildi.
Simonyan’ın sözleri, Ermenistan yönetiminin son dönemde Azerbaycan ile normalleşme ve bölgesel istikrar vurgusunu öne çıkaran politikalarıyla paralellik gösterdi. Açıklamalar, ülkede muhalefet ve milliyetçi çevrelerde tartışma yaratırken, bölgedeki barış süreci açısından da dikkat çekici bulundu.
Karabağ konusu, özellikle 2020’deki İkinci Karabağ Savaşı ve sonrasında Azerbaycan’ın bölgede kontrolü yeniden sağlamasının ardından Ermenistan iç siyasetinde en hassas başlıklardan biri olmayı sürdürüyor.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube