islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ermenistan Misket Bombası Kullanıyor

Ermenistan Misket Bombası Kullanıyor

Mirat Haber Ajansı

Azerbaycan, Ermenistan’ı iki günlük saldırılarda Azerbaycan’ın doğusunda, Dağlık Karabağ yakınlarındaki Barda’da en az 25 kişiyi öldürüp onlarca kişiyi yaraladığı saldırılarda misket bombası kullandığı suçlamasını yineledi. Ermenistan, saldırıların gerçekleştirildiği geçtiğimiz hafta Salı günü dört kişinin öldüğü ve Çarşamba günü 21 kişinin öldüğünü reddetti. Çarşamba günkü saldırı, Dağlık Karabağ konusunda bir ay içinde sivillere yönelik bildirilen en ölümcül saldırı olmuştu. Hastaneler tarafından hazırlanan bir listeye göre, kurbanların yaşları 30 ila 80 arasında değişiyordu. Çarşamba günkü saldırı, hafta sonu ABD aracılığında anlaşmaya varılan ateşkese rağmen gerçekleşti, art arda üçüncü ateşkes girişimi yürürlüğe girdikten birkaç dakika sonra çöktü.

Azerbaycan cumhurbaşkanlığı yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermeni güçlerinin Barda’ya karşı misket bombası kullanırken sivillere aşırı zayiat vermek için bu silahı kullandığını söyledi. 100’den fazla ülke güçlerinden dolayı misket bombalarını yasakladı, ancak Ermenistan bu yasaklamaya katılmadı. Çarşamba günkü saldırı yoğun nüfuslu bir bölgeyi ve bir alışveriş bölgesini vurmuştu. Azerbaycan askeri kayıplarını açıklamadı. Rusya toplamda 5.000 kadar ölüm olduğunu iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.