

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emekli aylıklarıyla ilgili yaptığı son değerlendirmelerde mevcut sosyal güvenlik sistemine yönelik çarpıcı eleştirilerde bulundu. Çelik, uygulanan sistemin 2008 sosyal güvenlik reformunun temel ilkelerinden büyük ölçüde uzaklaştığını savundu.
Çelik’in açıklamalarında öne çıkan ana başlıklar şu şekilde sıralandı:
Emekli maaşlarındaki dengesizliklerin giderilmesi ve sistemin yeniden adil bir yapıya kavuşturulması için kalıcı adımlar atılması gerektiğini belirten Faruk Çelik, çözümün İntibak Yasası‘nın yeniden gündeme alınmasında yattığını vurguladı. Uzun vadeli prim ödeyenlerin haklarının korunması gerektiğinin altını çizen eski bakan, bu yönde kapsamlı bir yasal düzenlemenin şart olduğunu dile getirdi.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube
Bakanlığı sırasında Sosyal Güvenlik Reformu Yapıyoruz diyerek 5510 Sayılı Yasası ile Emeklielrin Maaş Bağlanam Oranalrını yüzde % 78’den , yüzde % 28’w düşüren bu şahıs herhalde yediği bu nanenin hazımsızlığına uğramış oılacak ki, şimdi günâh çıkartma peşinde diyorum! AKP İktidarının 24 yıldan bu yana girdiği en büyük kulhakalrından birisi bu muhtesev-kqazanılmış bir hak olan emeklilerin Maaş Bağlanma Oranlarını düşürerek onların şimdiki sedaket ücretini almalarına sebeo oluşudur diyorum ! Bu zulümöyle öyle oturarak su içmekle veya hafızlar yetiştirmekle ört-bas edilebilecek bir zulüm asla değildir ! Vesselâm !
Kim siyasetten ayrılıyorsa sanki hidayete eriyor, bekara karı boşamak kolay.
Evet intibak yasası uzun bir süreden beri beklediğimiz hakkımız halen bize verilmedi 2000 yılından öncekilere verilen intibak yasası maalesef 2000 yılından sonra emekli olanlara verilmedi. sorumlu olanlar maalesef bu konuda Hakkı olanlara borcunu zamanı gelince indallah da öder.
Konuyu yanlış yerden tutmak bu olsa gerek en düşük emekli aylığı zaten yetersiz o taraftan baktırınca güzel en düşük ama hak edilen insanca yaşam için ihtiyaç duyulan en düşüğünde üstünde bir rakam,
peki en düşük her yıl yine belirlensin ama ona göre en yükseği hizmete derece ve kademeye göre belirlensin