islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5069
EURO
34,7940
ALTIN
2.417,90
BIST
9.679,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
°C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Evlenecek Çiftler Dikkat!

Evlenecek Çiftler Dikkat!

2022’ye zam yağmuruyla girildi. Akaryakıta, enerjiye, köprülere, ulaşıma, gıdaya derken bir çok alana gelen zamlar sosyal medyanın gündemine oturdu. yaz sezonunun açılmasıyla söz, nişan, düğün sezonları da açıldı ama zam onları da vurdu.

Herkesin hayalini süsleyen nişanlar, açık havada yapılan muhteşem kır düğünleri, gelinlerin vazgeçilmezi olan kına geceleri, evlenenlerin vazgeçilmez hayalleri arasında yer alırken işin ekonomik boyutu insanları zora duruma sokmaya devam ediyor.

YAPILAN ZAMLAR EVLİLİK PLANLARINI BOZUYOR 

Yükselen döviz kuru, evlilik planlarını da bozdu. düğün törenlerinde kullanılan gelin çiçeği, şamdanlar gibi ithal ürünler, TL’de yaşanan değer kaybıyla birlikte sessiz sedasız zamlandı.

Yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü düşen vatandaşın kiralamakta zorlandığı düğün salonlarının sahipleri de artan maliyetler nedeniyle para kazanamadıklarını dile getiriyor.

Pandeminin ilk döneminde durma noktasına gelen düğün sektörü, 2021’de toparlanma yaşarken, 2022’de girdi maliyetlerinin artması nedeniyle yeniden zora düştü. Rezervasyonlar yüzde 60-70 civarında olmasına rağmen düğün salonu işletmecileri zararda olduklarını söylüyor.

GELİNLERİN HAYALİNİ SÜSLEYEN GELİNLİKLER 

Gelinlerin vazgeçilmezi olan beyaz uzun kuyruklu, taşlı duvaklı, fransız dantelli gelinlikler hayalden öteye geçemiyor. Yaşayacakları masal gibi düğünün hayalini kurarken ekonomide yaşanan bir çok zam o hayallere engel oluyor.

Döviz kurundaki artışlar yalnızca ithal kumaş ve malzeme kullanan gelinlik firmalarını, ithal kâğıt ve aksesuvar kullanan davetiye ve nikâh şekeri firmalarını etkilemekle kalmıyor. Üst üste zamlanan benzinin de etkisiyle araç kiralama firmalarını da olumsuz etkiliyor.

FİYATLAR CÜZDANLARI YAKIYOR

Ortalama açık alanda 550 kişilik bir kır düğünü 70. bin iken, Otellerde yapılan düğün 150. bini buluyor. Salonda yapılan düğünler 30 40 bin arasında değişim göstermektedir. Vatandaşlara pahalı gelen bu fiyatlar düğünlerini daha küçük ve daha ekonomik yerde yapmak zorunda kalıyor.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.