islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3366
EURO
35,2085
ALTIN
2.246,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Sri Lanka: “Müslüman Ölüleri Yakacağız”

Sri Lanka: “Müslüman Ölüleri Yakacağız”
17 Nisan 2020 11:54
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’ın Güneydoğusundan yer alan ada devlet Sri Lanka’nın Budist ağırlıklı hükümeti ülkedeki diğer dinler olan Hindular, Müslümanlar ve Hristiyanlar da dahil olmak üzere Korona virüsünden ölen herkesi kremasyon yani küllerine indirgeyecek şekilde fırında yakacağını resmi olarak açıkladı. Bunun İslami geleneğe aykırı olduğunu söyleyen ülkenin Müslüman nüfusunu temsil eden kurumların protestolarını göz ardı ederek Korona virüsü kurbanları için kremasyonları zorunlu hale getirdi.

Ülkedeki bulaşıcı hastalıktan öldüğü resmi olarak açıklanan yedi kişi arasında üç Müslüman var. Cesetleri, akrabaların protestolarına rağmen yetkililer tarafından yakıldı ve külleri bir kutu içinde ailelerine teslim edildi. Ülkenin 21 milyonluk nüfusunun en az yüzde 10’unu oluşturan Müslümanları temsil eden bir siyasi parti, hükümeti dini ritüeller ve ailelerin istekleri için “duygusuz saygısızlık” yapmakla suçladı.

Karar, insan hakları grupları tarafından da eleştirildi. Uluslararası Af Örgütü’nün Güney Asya Direktörü Biraj Patnaik bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, bu zor zamanda yetkililerin toplulukları bir araya getirmesinin ve bölünmeleri derinleştirmemesinin önemine işaret etti.

Dünya Sağlık Örgütü de korona virüsünden ölen insanların “gömülebilir veya yakılabilir” olduğunu belirtmişti. Ülke çapında sınırsız sokağa çıkma yasağı uygulanan Sri Lanka’da şu ana kadar 200’den fazla kişi koronavirüs pozitif çıktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.