islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Facebook Değişsin Boykotu Başarılı Olabilir Mi?

Facebook Değişsin Boykotu Başarılı Olabilir Mi?

Mirat Haber Ajansı

Dünyada yüzlerce büyük reklamveren, sosyal medya şirketinin üzerindeki nefret söylemini durduracak kadar çok şey yapmadığı endişeleri üzerine artık Facebook’ta para harcamayacaklarını bildirdi. Eleştirenler, Facebook nefret söylemine yardımcı olacak ve içeriği düzenlerken medeni hakları bir öncelik haline getireceklerini söyledikleri 10 maddelik öneri listesi verdiler. Ancak reklam verenlerin bu mecradan ayrılması, CEO Mark Zuckerberg’i eleştirenlerin talep ettiği düzeyde değişiklik yapmaya itmek için yeterli olmayabilir.

Zuckerberg ve üst düzey yöneticiler, bu hafta “Kar Getirici Nefrete Hayır” arkasındaki sivil hak gruplarıyla görüşmeyi kabul ettiler. Facebook’un aktivistlerin endişelerinin çoğunun yanı sıra halihazırda değerlendirilmekte olan diğer politika değişikliklerini de ele alacağını söylediği şirketin üçüncü sivil haklar denetimini başlatmayı planlıyorlar. Facebook üzerindeki baskı yoğun görünüyor, ancak manşetlerin ortaya çıkması kadar güçlü olmayabilir. Boykottan artan baskı karşısında bile, Zuckerberg, iddialarının yanlış olduğu durumlarda bile herkesin politikacıların söylediklerini görebilmesi gerektiğine olan inancına bağlı olduğunu söylüyor.

Yatırımcılar büyük ölçüde kaygısız. Boykot büyük tüketici markalarını çekmeye başladığında hisse senedi düşse de, bu kurumsal boykotun başarılı olmayacağı tahmin ediliyor. Hatta uzmanlar, yatırımcılara kısa süreli düşüşün hisse satın almak için iyi bir fırsat sunduğunu bile söyledi. Gerçek şu ki, Facebook kullanıcıları esas olarak daha yaşlı bir nüfusa sahipler ve bu sosyal ağdan ayrılmaları için doğru bir dönem değil. Bu nedenle, Zuckerberg endişelenecek çok şeyi olmadığını söylediğinde haklı olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.