islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

FAİZLİ BORÇ UZMANLARI ÇÖZÜM ÜRETEBİLİR, ÜRETİM EKONOMİSİNE YOL AÇABİLİR Mİ?

FAİZLİ BORÇ UZMANLARI ÇÖZÜM ÜRETEBİLİR, ÜRETİM EKONOMİSİNE YOL AÇABİLİR Mİ?
9 Haziran 2023 16:07
A+
A-

Ülkemizin ünlü ilahiyatçılarından olup yönetimce değer verilen hocamızla konuşuyorduk. Söz, Amerika ve Batı’nın bankacılık çevrelerince de olumlanan Mehmet Şimşek’e ve onun ekonomik kadroları  da belirleme talebine gelince hocamız  o iş kapandı demişti.

Demek ki hocamız da yönetime pek yakın değilmiş.

Mehmet Şimşek’i biliyorduk da   başımıza bir de onun atanmasını istediği Merkez Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan kızımız çıktı.

Yüksek öğrenimi ve iş hayatı Amerika’da şekillenmiş Hafize hanımın yaşamı incelendiğinde kapitalist ekonomide bayağı düzeyli olduğu görülüyor.

Ama düzeyliliği oranında  kuşkularımız  ve de sorumuz var:

Kafa ve kalp yapısıyla Batı değerleri ve çıkarları içinde eritilmiş olmasa, dış dünyada yüksek yönetim makamlarına getirilir miydi?

Bu iş bu kadar kolay mı? Amerika’dan  kalk gel ve en hayati ve mahrem kuruluşumuzun başına geç.

Hadi biz iyimser olalım da şerlerden hayırlar doğabilir diyelim. Diyelim de problemi üreten anlayıştan çözüm beklenebilir mi?

Amerika borç limitini yükseltmesiydi memur maaşlarını ödeyemiyordu. İngiltere’de yüzbinlerce insan ikinci bir işte çalışmasa geçinemiyor. Üstelik ısınma ücretlerini ödeyemeyen insanlar da bu kış kiliseler ve kütüphaneler gibi kamuya açık yerlerde ısındı.

Hani nerede Amerika’nın ve İngiltere’nin ekonomistleri?

Bizi asıl üzen ve hepimizi üzmesi gereken konu ihtiyacımız olan insanları niçin yetiştiremediğimizdir.

Biz bir daha tekrarlamış olalım: Allah’a ve Elçisine yani insanlığa savaş açan FAİZCİ borç düzeniyle düzlüğe çıkılamaz.

 

MERKEZ BANKASI, HAFİZE GAYE ERKAN, MEHMET ŞİMŞEK. FAİZLİ BORÇ, AMERİKA, İNGİLTERE

 

 

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Abdulgafur Levent dedi ki:

    Hocam Allah razı olsun, “kem aletle kemalat olmaz” der büyüklerimiz… Menhec, metod, ve dayanakarımız, hasılı; pusulamız bozuksa, iyi niyetli olsak da gemiyi seyrettirebilmemiz, limana yanaştırabilmemiz/yol aldırabilmemiz çok zor, engin dolgalar arasında batmaya yok olmaya mahkumuz… Biraz daha öteye giderek affınıza sığınarak haddimi aşarak “Bevil ile bevil temizlenmez” diyeyim de maksad hasıl olsun…
    Çözüm:
    ،دستورالخالق لإصلاح الخلق
    وقانون السماء الهداية الارض
    Mekkeden Selam ve hürmetlerimi arz ederim🌷