islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6005
EURO
34,8189
ALTIN
2.493,24
BIST
9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Fanatik Hinduların Saldırısında 35 Üniversiteli Yaralandı

Fanatik Hinduların Saldırısında 35 Üniversiteli Yaralandı

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’da fanatik Hindu kalabalıkların geçen hafta elit bir üniversiteye baskın yaptığı terör gecesinin ardından ülkede üniversite kampüslerinde güvenlik artırıldı. Yüze yakın maskeli adam sopalar ve palalarla üniversite öğrencilerine saldırdı. Üniversite dışında güvenlik konumundaki polisin, kalabalık güruhun üniversiteye girmesini durdurmak için hiçbir şey yapmadığı belirtiliyor. Polisin müdahale etmesi ve öğrencilerin kurtarılması için iki buçuk saatten fazla beklenmesi gerekti. Jawaharlal Nehru Üniversitesi’nde (JNU) düzinelerce öğrenci ve öğretmenin, iktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP) ile ilişkili grup tarafından yaralandığı belirtiliyor.

Ellerinde sopalar ve palalarla yaklaşık 80 maskeli genç adamın yollarında buldukları her insana dayak attıklarını ve polisin de buna seyirci kaldığını belirten üniversiteliler ve hocaları korku içinde.

Hindu Raksha Dal örgütünden Pinky Chaudhary, 30’dan fazla yaralı bırakan mafya saldırısının tüm sorumluluğunu üstlendi. JNU’nun bir anti-ulusalcı liberal faaliyet yatağı olduğunu iddia eden saldırganların lideri, buna tahammül edilemeyeceğini, JNU’daki saldırının tüm sorumluluğunu üstlendiklerini ifade etti. Ancak gözlemciler bunun bir yanıltma olabileceğini, BJP bağlantılı ulusal öğrenci grubu ABVP’nin bunu yaptığına ilişkin iddiaları dağıtmak ve hedef saptırmak için bu açıklamaların yapılmış olabileceğini söylüyor.

Yaralanan ve dün taburcu olan en az 35 öğrenci ve personel arasında ağır yaralanan yok ancak saldırı, ülkeyi derinden bölen ve kitlesel hükümet karşıtı protestolara yol açan Müslüman düşmanı yeni vatandaşlık yasasına karşı gerginliğin hafifletilmesi sonucunu vererek iktidardaki BJP’yi rahatlattı.  

Nobel ödüllü hocalara da sahip üniversite, BJP karşıtı sol politika için bir merkez oldu. Kasım ayında kampüste öğrenciler bir ücret artışını protesto ederken polisle mücadele ettiler. Dün ülke genelinde öğrenciler, sosyal medyada dolaşan yardım talebinde bulunan JNU öğrencilerinin videolarının ardından destek amacıyla saldırıya karşı toplu gösteriler düzenlediler.

Saldırıyı iktidardaki Hindu milliyetçi partiler eleştirmezken, sadece muhalefet partilerin kınadı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.