islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İslam’ı Teröre Alet Ettiler!

İslam’ı Teröre Alet Ettiler!
1 Ocak 2022 10:21
A+
A-

PKK terör örgütü ile bağlantılı Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyesi 23 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırlamıştı. PKK’nın sözde din alimleri derneğine yönelik soruşturmada şüphelilerden Ekrem Baran’ın, terör örgütünün sözde diyanet işleri başkanı olarak görüldüğü ortaya çıktı.

Yapılan soruşturmada sözde din alimleri derneğinin, PKK terör örgütünün Diyanet’i olarak örgütlendiği tespit edildi. PKK’nın sözde Kürdistan devletini kurması durumunda dernek başkanı Ekrem Baran’ın bu terör devletinde Diyanet İşleri Başkanı olacağı ortaya çıktı.

İBB’YE SOKULMAYINCA TEPKİ GÖSTERDİ

İddianamedeki tespit ve delillere göre şüphelilerden Hasan Karahan, bazı DİAYDER üyelerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) gassal olarak işe alınırken, kendisinin İBB’ye sokulmamasına tepki gösterdi. Telefon konuşmalarında dernekteki usulsüzlüklerden bahseden ve İBB’ye işçi sokulmasıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Karahan, sözde Kürdistan’ın kurulması halinde DİAYDER Başkanı Ekrem Baran’ın Kürdistan Diyanet İsleri Başkanı olacağını itiraf etti. Gözaltına alınan Karahan ve Baran ile birlikte şüphelilerde ele geçirilen dijital materyallerde de PKK’nın Diyanet yapılanmasına ilişkin belgeler bulundu.

EYLEMLERİ İÇİN FETVA VERDİ

İddianamedeki tespitlere göre, Ekrem Baran, PKK/KCK terör örgütü tarafından 2015-2016 yıllarında “öz yönetim” ilan edilip Güneydoğu Anadolu’da sözde Kürdistan kurulması eylemlerine destek verdi. Kuran’dan alıntılar yaparak İslamiyet’te öz yönetim anlayışının olduğunu açıkladı. Terör örgütü tarafından hendek ve çukurlar kazılarak, barikat kurulmasına karşı devletin yaptığı operasyonlara tepki gösterdi. Kürtleri devlete karşı ayaklanma ve direnişe çağırdı. Sözde din alimleri derneği direniş oruçları diye eylem yaptı.
PKK’nın Diyanet İşleri Başkanı olarak gösterilen Ekrem Baran’ın, Emniyet’te susma hakkını kullanıp ifade vermeyi kabul etmediği ortaya çıktı. Baran, savcılıkta avukat eşliğinde ifade verdi. Ancak bu kez de kamera görüntüleri ve delillere rağmen öncülük ettiği bütün örgüt eylemlerini inkar yoluna gitti.

İBB’NİN MARKET ÇEKLERİ

21.11.2021 tarihinde Rıza Oğur ile yaptığım görüşmede ki Büyükşehir inanç masasında alım yapılacak olan imam kadrosuna ilişkindir. Belediye bu hususta ilan yapmıştır. Pandemiden dolayı çokça ölüm olması sebebiyle mezarlıklar müdürlüğü kadrosunda ki imamlar yetmiyordu, birkaç kişide bu ilandan dolayı benimle irtibata geçti. Bende başvuran şahıslara burada bir rolümüzün olmadığını söyledim.

04.05.2021 tarihinde Nilüfer Taşkın ile yapmış olduğum görüşmeyi tam olarak hatırlamıyorum, ancak içerikten anladığım kadarıyla B.Şehir belediyesi tarafından O… markette kullanılabilecek 100 TL’lik alışveriş kartıdır. Bizim derneğe de 300 tane gönderdiler. Biz de bu kartları seydalara verdik, onlarında ihtiyaç sahiplerine dağıtmasını istedik. Kime dağıttıklarını bilmiyorum, her imam kendi çevresine dağıttı. Devam eden görüşmelerde bu kartların dağıtımına ilişkindir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.