islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Fas, Türkiye’nin Bayraktar TB2 İHA’larını satın alıyor

Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri (FAR), Türk yapımı 13 Bayraktar TB2 savaş uçağı satın almak için 70 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Fas, Türkiye’nin Bayraktar TB2 İHA’larını satın alıyor

Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri (FAR), Türk yapımı 13 Bayraktar TB2 savaş uçağı satın almak için 70 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Mirat Haber Ajansı

Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri (FAR), Türk yapımı 13 Bayraktar TB2 savaş uçağı satın almak için 70 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. FAR’ın Facebook sayfasından yayınlanan bir gönderiye göre, anlaşma ayrıca dört uzaktan kumandalı yer istasyonu, dronları çalıştırmak için yapılandırılabilir bir simülasyon sistemi ve bilgileri izlemek ve depolamak için dijital bir sistem içeriyor. Lojistik ve teknik destek de anlaşmanın bir parçası. Gönderiye göre, insansız hava araçlarının bu yıl teslim edilmesi planlanıyor ve krallığın bölgesel ve kıtasal bir güç olma hedefinin bir parçası. 2017’de Rabat, silahlı kuvvetlerini modernize ederek bölgesel üstünlüğe ulaşmak için beş yıllık bir plan oluşturdu.

Türk insansız hava araçları Suriye, Kuzey Irak, Libya ve son olarak Azerbaycan’daki muharebe operasyonlarında yetenekli olduklarını kanıtladıkları için, savaş alanını Bakü lehine kararlı bir şekilde değiştirebilecekleri için artış gösteriyor. Geçen yıl ABD, Washington’un Rabat’ın Batı Sahra üzerindeki egemenlik iddiasını tanıması karşılığında İsrail ile diplomatik bağların yeniden kurulmasının ardından Fas’a dört MQ-9B Sea Guardian insansız hava aracının satışını onayladı. Fas’ın, normalleşmeden önce o yılın başlarında Fransa üzerinden üç İsrail Heron keşif uçağı aldığı bildirildi. Fas’ın geçen hafta kıdemli bir Polisario Front üyesini öldürmek için kullandığı bildirilen insansız hava aracının ardından, insansız hava araçlarının tartışmalı çöl bölgesinde yoğun şekilde kullanılacağına dair spekülasyonlar var. Ancak Pazar günü FAR, Türkiye ile anlaşmanın Fas Sahrası’ndaki durumla ilgili olduğunu iddia etti. Rabat’a, stratejik konumu ile ilgili olarak Krallığın sınırlarını ve çıkarlarını savunmak için caydırıcı yetenekler sağlamayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi. FAR ayrıca, insansız hava araçlarıyla ilgili Fas-Türkiye görüşmelerinin Guerguerat’ın kurtuluşundan bir yıldan fazla bir süre önce 2019’da başladığını belirtti.

ETİKETLER: Savunma Sanayii
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.