islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5811
EURO
35,0501
ALTIN
2.456,24
BIST
9.814,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İngilizlerden kaç kez Korona kapılır araştırması

İngilizlerden kaç kez Korona kapılır araştırması
20 Nisan 2021 14:30
A+
A-

İngiliz bilim adamları, bağışıklık tepkilerini incelemek ve insanların yeniden enfekte olup olmadığını görmek için COVID-19’u zaten almış olan katılımcıları kasıtlı olarak tekrar korona virüse maruz bırakacak bir deneme başlattı.

Mirat Haber Ajansı

İngiliz bilim adamları, bağışıklık tepkilerini incelemek ve insanların yeniden enfekte olup olmadığını görmek için COVID-19’u zaten almış olan katılımcıları kasıtlı olarak tekrar korona virüse maruz bırakacak bir deneme başlattı. Şubat ayında İngiltere, insanlarda sözde meydan okuma denemelerine izin veren dünyadaki ilk ülke oldu. Bu denemelerde, gönüllüler korona virüsün neden olduğu hastalığa yönelik araştırmaları ilerletmek için kasıtlı olarak COVID-19’a maruz bırakılıyor. Pazartesi günü başlatılan çalışma, daha önce COVID-19 geçirmiş kişileri ilk kez enfekte etmek yerine bağışıklık konusundaki anlayışı derinleştirmek amacıyla yeniden enfekte etmeyi amaçladığından Şubat ayında duyurulandan farklı.

Amaç daha iyi aşı üretmek

Oxford Üniversitesi aşı uzmanı ve araştırmanın baş araştırmacısı Helen McShane, bu çalışmadan elde edilen bilgilerin bilim insanlarının daha iyi aşılar ve tedaviler tasarlamasına olanak sağlayacağını söyledi. Ayrıca, insanların COVID olduktan sonra korunduklarını ve ne kadar süreyle korunduklarını anlayabilirler. McShane, çalışmanın yeniden enfeksiyona karşı hangi bağışıklık tepkilerinin koruduğunu anlamaya yardımcı olacağını da sözlerine ekledi. Bilim adamları, sıtma, grip, tifo ve kolera gibi hastalıklar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bunlara karşı tedaviler ve aşılar geliştirmek için on yıllardır insanlarla mücadele denemelerini kullandılar. Denemenin ilk aşaması, çok az veya hiç semptom üretmeden katılımcıların yaklaşık yüzde 50’sinde çoğalmaya başlaması için gereken en düşük korona virüs dozunu belirlemeye çalışacak. Yaz aylarında başlayan ikinci aşama, bu standart dozla farklı gönüllülere bulaşacak. Birinci aşamada, en az üç ay önce korona virüs ile enfekte olan 18-30 yaş arası 64 sağlıklı katılımcı, orijinal SARS-CoV-2 suşu ile yeniden enfekte olacak. Daha sonra en az 17 gün karantinaya alınacaklar ve izlenecekler ve semptom geliştiren herkese Regeneron monoklonal antikor tedavisi verilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.