islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5868
EURO
34,8351
ALTIN
2.495,48
BIST
9.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Müslüman gençler Hindistan’da koronadan ölenler için cenaze töreni gerçekleştiriyor

Bir grup Müslüman genç, kutsal Ramazan ayının artık ikinci haftasında olmasına rağmen, korona virüsten ölen cemaatlerinin her üyesine onurlu bir cenaze töreni yapmak için çaba sarf ediyor.

Müslüman gençler Hindistan’da koronadan ölenler için cenaze töreni gerçekleştiriyor

Bir grup Müslüman genç, kutsal Ramazan ayının artık ikinci haftasında olmasına rağmen, korona virüsten ölen cemaatlerinin her üyesine onurlu bir cenaze töreni yapmak için çaba sarf ediyor.

Mirat Haber Ajansı

Bir grup Müslüman genç, kutsal Ramazan ayının artık ikinci haftasında olmasına rağmen, korona virüsten ölen cemaatlerinin her üyesine onurlu bir cenaze töreni yapmak için çaba sarf ediyor. Dün Hindistan’ın Andhra Pradesh eyaletinin Karimnagar bölgesindeki Kortula mandalında Covid-19’dan ölen dört kişiye son ayinlerini gerçekleştirdiler. Müslüman gençler Bilalpur Yeni Refah Cemiyeti kurmuşlar ve yakınları cenazelerine kapatılma ya da parasını karşılayamadıkları için gelemeyen cemaatlerinin ölmüş üyelerinin bile son törenleri yapmalarını sağlıyor.

Dernek üyeleri, ölen kişinin yaşam bağlılıklarına uygun olarak son törenleri Hindu veya Müslüman geleneğine göre yürütür. Bu olay üzerine konuşan Müslüman genç, dini organizasyon Jamiat Ulema-e-Hind’in dinler farklı olsa da tüm insanların eşit olduğunu vaaz ettiğini belirtti. Bu nedenle, bu tür sosyal hizmet faaliyetlerini üstlendiler ve bugüne kadar 78 korona hastasına son ayinler gerçekleştirdiler. İnsanlardan, ihtiyacın farkına vardıklarında ücretsiz hizmetlerini yerine getirmeleri için onları aramalarını bile istediler. Hindistan şu anda şimdiye kadarki en kötü korona virüs dalgalanmasından muzdarip. Yaygın tecritler ve hareket blokajları nedeniyle, çoğu, en yakın aile üyelerinin cenazelerine, en başta onları karşılayabildiği sürece, cenazelere yönelmek için seyahat edemez. Birkaç düzinelerce Bilalpur Yeni Refah Cemiyeti üyesinin sunduğu hizmet, geleneklere saygı duyulmasını ve takip edilmesini sağladıkları için bu çok zor zamanlarda onlara biraz teselli veriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.