islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Fas’ın Fayton Atları Korona’dan Darbe Gördü

Fas’ın Fayton Atları Korona’dan Darbe Gördü

Mirat Haber Ajansı

Hayvanları Koruma Derneği veya SPANA, Fas’ın yüzlerce at arabası ve eşeğinin çökmekte olan turizm endüstrisinin ortasında tehdit altında olduğunu bildirdi. Dünya çapında yarım milyardan fazla insan için çeşitli geçim kaynakları sağlayan tahmini 200 milyon at, eşek, deve ve fil bulunuyor. İlk virüs vakası Fas’ta 2 Mart’ta teyit edildikten sonra Kuzey Afrika krallığı kapılarını dışarıdan gelenlere ve turistlere  kapatmıştı. Marakeş, turizmde neredeyse durma noktasına geldi. Seyyar satıcıların, yiyecek satıcılarının ve yılan oynatanların bulunduğu geniş bir alan olan Cemma el-Fena meydanı neredeyse terk edilmişçesine boşaldı. Fas hükümeti bu yılın başlarında yurtdışındaki vatandaşlarını ülkelerini keşfetmeye teşvik etmek için bir sosyal medya kampanyası başlattı, ancak artan COVID-19 vakaları, Marakeş de dahil olmak üzere ülkenin en önemli sekiz turistik kentine seyahat yasağı getirdi.

Binlerce insan geçimlerini sağlamak için faytonlara bel bağlamakta olduğu Marakeş’teki tek bir at arabası, sahipler, sürücüler ve ahır bakıcılar dahil olmak üzere beş aileyi geçindiriyor. Taşıma işi olmadığı için, atların sistemi bozuldu, yem azaldı ve bazıları işi temelli bıraktı. SPANA, COVID-19 salgını Fas’a ulaştığında araba sahiplerinin atlarına yardımcı oldu. Ülkenin kilitlenmesi sırasında şehirdeki ve komşu kasaba Ayt Ürir’deki yaklaşık 600 ata üç aylık yem dağıttı. 1988’den bu yana, veteriner ve teknisyenlerden oluşan SPANA, eşek, katır ve atlara ücretsiz olarak destek olmakta. Yöneticiler, merkezin, genellikle yetersiz beslenme nedeniyle sindirim sisteminde komplikasyonlara neden olan karın ağrısı olan artan sayıda ölümcül kolik vakasını tedavi ettiğini söylüyorlar. Ancak Fas’ın turistik at arabaları endüstrisi geri dönülmez şekilde darbe gördü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.