islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5577
EURO
34,8540
ALTIN
2.428,98
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Faslı Minik Mucitten Korona Koruma Seti

Faslı Minik Mucitten Korona Koruma Seti

Mirat Haber Ajansı

Faslı bir çocuk, akıllı bir koruyucu yüz maskesi ve gözlükler tasarlayarak koronavirüs kilitlenmesi sırasında ilginç bir çalışma yaptı. Fas’ın ‘küçük mucidi’ olarak adlandırılan on bir yaşındaki Muhammed Bilal Hamuti, zamanının çoğunu fikirlerini gerçekleştirmeye harcıyor. Yenilikçi projeler oluşturmak için elektronik bileşenleri bir araya getiriyor. Küçük Muhammed hayalinin her zaman kendisi için faydalı şeyler oluşturmak ve icat etmek olduğunu, kendi başına bir şey yapmayı başardığı için Allah’a şükrettiğini ifade ediyor.

Güvenli sosyal mesafeyle ilgili haberleri sürekli duyduktan sonra, mesafeyi ölçen ve bu mesafeyi seti başına takan kişiye gösteren gözlük fikri ile başlayıp ikinci icadı olan, özellikle fabrikalarda ve sıcak ortamlarda çalışanlar olmak üzere, evlerinin dışında çalışması gereken kişilere yardımcı olabilecek akıllı bir maskeyi geliştirdi. Hamuti, güvenli bir sosyal mesafeyi tespit etmek ve ağzı ve burnu otomatik olarak ortaya çıkarmak için hareket sensörlerini kullanarak çalışan bu maskeyi bulması için yaz sıcaklıklarının kendisine ilham verdiğini söylüyor. Seçilen ayarlara göre mesafe 1-2 metreden az ise, maske yukarı çekilerek burnu ve ağzı kapatıyor. Hamuti, icatlarının COVID-19’un yayılmasını önlemeye yardımcı olacağını umuyor. Ayrıca basit prototipini, büyük bir şirketle beraber geliştirme konusunda hevesli.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.