islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4832
EURO
34,9902
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

FATİH ALTAYLI’NIN KATAR HAZIMSIZLIĞI

FATİH ALTAYLI’NIN KATAR HAZIMSIZLIĞI
19 Aralık 2022 14:26
A+
A-

Katar’da düzenlenen 2022 dünya kupasını, Arjantin kazandı. Finalde Fransa ile karşılaşan Arjantin, penaltılara kalan maçta, Fransa’yı 7-5 mağlup ederek dünya kupasını kazanmasının yankıları sürerken, Türkiye Gündemine ise Gazeteci Fatih Altaylı’nın ırkçı söylem içeren Tweett’i oturdu.

Maç sonrasında, katar Emirinin Arjantin milli takımının kaptanı Lionel Messi‘ye giydirdiği Arap kıyafetine çok içerleyen ve kızan Altaylı, Tweet hesabından hakaret ve küfür içeren şu paylaşımı yaptı:

“Messi milli forman yerine o acayip katar zımbırtısı ile kupa kaldırıyor. Sıçayım böyle futbola. Katar para ile her şeyi sayın (Satın olacak) aldı. Rezillik. Utanç. Terbiyesizlik. Saygısızlık.”

Messi’ye giydirilen kıyafeti zımbırtı olarak niteleyen ve küfür eden Altaylı’nın gözden kaçırdığı ya da görmezden geldiği bir gerçek ver ki, başarı elde eden insanlara bu tür jestler yapılır ve tarih boyunca da yapılmıştır.

Fatih Altaylı’nın bu duruma tepki göstermesi ve hazımsızlık çekmesi akıl tutulmasından başka bir şey değildir.

Jakoben laik kafaya sahip olan insanların, kılık kıyafetler üzerinden insanlara saldırması ilk değildir ve son da olmayacaktır. Kaldı ki Fatih Altaylı’nın, 28 Şubat sürecinde başörtülü kızlarımız hakkında ağıza alınmayacak sözleri de dün gibi hafızalarımızda ki yerini korumaktadır.

Ortada Arjantin milli futbol takımının başarası vardır. Bu turnuva Katar’da gerçekleştirilmiştir ve de olması gereken bir şekilde kupa töreni düzenlenmiştir. KATAR, turnuvanın açılış töreninde olduğu gibi kupa ve kapanış töreninde de güzel bir organizasyona imza atmıştır. Futbol ile de ilgili olan Sayın Altaylı’nın, futbol değerlendirmesi yapması daha doğru ve isabetli olurdu diye düşünüyoruz.

Mirat Haber olarak, Gazeteci Fatih Altaylı’nın Tweett’in de paylaştığı kin ve nefret dilini kınıyoruz.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.