islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3960
EURO
34,7961
ALTIN
2.402,75
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İSRAİL İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

İSRAİL İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
10 Şubat 2024 14:00
A+
A-

Güney Kore kökenli özel savcı Robert Hur, dünyada günün adamı oldu.

Robert Hur, bir taraftan ABD Başkanı Biden’ı resmi belgeleri saklama suçundan aklarken diğer taraftan siyasi kariyerini derinden etkileyecek şekilde Biden’ın akıl sağlığına ilişkin olumsuz  ifadeler kullandı.

Raporun yayınlanmasının hemen ardından Biden rapora itiraz için “Amerika’yı yönetecek beden ve ruh sağlığına“ sahip olduğunu beyan etmiştir. Ancak bu açıklama sırasında da hafıza ve dikkat kaybı eksikliğine belge olacak şekilde Mısır başkanı SİSİ’yi Meksika başkanı olarak anmıştır.

BİDEN’İN GAFLARI BİR DEĞİL BİRÇOK

Yalnızca Amerika değil bütün dünya Biden’ın yaptığı siyasi gafları biliyor. Zaman zaman dengesini koruyamayıp sendelediği hatta düştüğünü görüyor.

Türkiye’de biz bile özel sohbetlerimizde böylesi bedeni ve ruhi zaafları olan 81 yaşındaki bir adamın Amerika’yı yönetemeyeceğini dile getiriyorduk.

Şimdilerde ne oldu da Bidenin yetersizliği Amerika seçmenin yanı sıra dünyanın da gündemine taşındı.

KAYBA UĞRAYAN BİDEN’İN İSRAİL POLİTİKASINI DEĞİŞTİRMESİ

Biz bu durumu, İsrail’i koşulsuz desteklemesi sonucu siyasi güç kaybına uğradığının orta çıkmasından sonra Biden’in İsrail politikasını değiştirici yönde adım atması ile ilişkilendiriyoruz.

BİDEN DÖRT AYDA MI DEĞİŞTİ

7 Ekim‘de Hamas’ın baş kaldırısından bu yana sadece dört ay geçti.

Bu süre içinde Amerika’nın İsrail’e siyasi ve silah yardımları başladı ve giderek arttı. Biden, apar topar ve destek amaçlı olarak İsrail’e geldi. Herhangi bir dış müdahale olmaması için savaş gemilerini İsrail yakınlarına demirletti. İsrail’in Hamas’a attığı iftiralarına inanarak yapılan katliamı, İsrail’in kendisini savunma hakkı olarak gördü. Bütün Avrupa’nın da İsrail’i desteklemesine öncülük etti.

Bütün bu saydıklarımız dört ay içinde oldu. Bu kısa süreçte Biden tamdı da şimdi mi eksildi.

Biden ve yönetimi dünya kamu oyu önünde İsrail’e “yeter dur” demeye başlayınca durumlar değişti. Bize göre Siyonist Yahudi lobisi yırtıcı dişlerini gıcırdatarak gücünü göstermeye ve şantaja başladı.

AKILLI HAHAM

İsrailli akıllı bir haham yapılan İsrail zulmüne kaşı çıkıyor. Ve aklını kullanarak bilgece şu soruyu soruyordu.

Amerika bizi nereye kadar destekleyecek ve koruyacak?

Bu haham haklı ama İsrail’ yönetenler ahmak. Amerika halkı er geç İsrail’in Amerika’yı yanlış politikalara yönlendirdiğini ve kendisine verdiği ekonomik ve siyasi zararları anlayacak. En azından tarafsızlaşacak.

Sonuçta 57 İslam ve Arap ülkesi, örneğin  birleşecek. Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan ve İran öncülüğünde İsrail karşıtı tavrını koyacak.

Allah zulmü başarıya erdirmez. İsrail için tehlike çanları çalmaya başladı.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-