islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5347
EURO
34,8622
ALTIN
2.422,43
BIST
9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

FDA, birden çok eyalette bildirilen Pfizer aşısına karşı alerjik reaksiyonları araştırıyor

FDA, birden çok eyalette bildirilen Pfizer aşısına karşı alerjik reaksiyonları araştırıyor
Mirat Haber Ajansı

Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bu hafta uygulanmaya başladıktan sonra birden fazla eyalette bildirilen Pfizer koronavirüs aşısına karşı alerjik reaksiyonları araştırıyor. FDA’nın Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi direktörü Peter Marks, Cuma günü geç saatlerde gazetecilere, tepkilerin Alaska dışında birden fazla eyaletten bildirildiğini ve FDA’nın beş reaksiyonu araştırdığını söyledi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve Birleşik Krallık düzenleme kurumu ile çalıştıklarını söylediler, ayrıca alerjik reaksiyonları da bildirdiler. İlaçlar ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, önemli alerjik reaksiyon öyküsü olan kişilerin Pfizer / BioNTech Covid aşısına sahip olmaması gerektiğini söyledi. Emir, Ulusal Sağlık Servisi (NHS) çalışanının alerjik reaksiyon göstermesinden sonra geldi. Kuruluşun emri, ilaçlara, yiyeceklere veya diğer aşılara tepki gösterenler için geçerli. Randomize deneyler sırasında, anafilaksi öyküsü olan kişiler hariç tutulmasına rağmen, hiçbir gönüllüde şiddetli alerjik reaksiyon görülmedi.

FDA, reaksiyonlara neyin neden olduğundan emin değildi, ancak Pfizer ve BioNTech’in yanı sıra Moderna tarafından üretilen aşılarda bulunan polietilen glikol adlı bir kimyasaldan kaynaklı olabileceğini belirtti. Alaska’daki alerjik reaksiyon raporları, Pfizer’in aşısını onaylayan ilk ülke olan İngiltere’de geçen hafta bildirilen iki benzer vakayı takip ediyor. Alaska’daki aynı hastanedeki iki sağlık çalışanı, Perşembe gününe kadar hastanede kalacak. Sağlık yetkilileri, vakaların aşı uygulama planlarını aksatmayacağını ve şeffaflık adına bilgileri paylaştıklarını söyledi. FDA’nın mevcut kılavuzu, alerjisi olan çoğu Amerikalının aşı yaptırma konusunda yetkilendirilmesi gerektiğini, ancak diğer aşılara karşı şiddetli reaksiyonları olan kişilerin aşı olmamaları gerektiğini söylüyor.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.