islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5902
EURO
34,8583
ALTIN
2.494,59
BIST
9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ABD nükleer silahları siber saldırı altında kaldı

ABD nükleer silahları siber saldırı altında kaldı

Mirat Haber Ajansı

ABD nükleer silah stoklarını elinde tutan Enerji Bakanlığı DOE ve Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi NNSA, bilgisayar korsanlarının ağlarına eriştiğine dair kanıtlara sahip. Saldırı, en az yarım düzine kişiyi etkileyen kapsamlı bir casusluk operasyonunun parçasıydı. Geçen hafta DOE ve NNSA yetkilileri, kongre gözetim organlarına ihlal hakkındaki bildirimleri koordine etmeye başladı. Federal Enerji Düzenleme Komisyonu’na (FERC), New Mexico ve Washington’daki Sandia ve Los Alamos ulusal laboratuvarlarına, NNSA’daki Güvenli Ulaşım Ofisine ve DOE’nin Richland Saha Ofisine ait ağlarda şüpheli korsan faaliyeti buldular. Yetkililer, bilgisayar korsanlarının FERC’de diğer kurumlardan daha fazla hasar verebildiğini ve oradaki yetkililerin oldukça kötü niyetli faaliyetlere dair kanıtları olduğunu söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

Yetkililer, Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı’nın, geniş çaplı korsan saldırılara karşı federal tepkiyi yönetmeye yardımcı olduğunu söyledi. Geçen hafta FERC’ye CISA’nın bunalmış durumda olduğunu ve yanıt vermek için gerekli kaynakları tahsis edemeyebileceğini söylediler. Federal araştırmacılar son günlerde bilgisayar korsanlarının hangi hackerlara erişebildiğini ve çalabildiğini belirlemek için ağları tarıyorlar. DOE’ye yapılan saldırı, bilgisayar korsanlarının ABD ulusal güvenlik girişiminin temel bir kısmına ait ağlara erişebildiklerinin şimdiye kadarki en açık işareti. Bilgisayar korsanlarının, yüzlerce devlet ve özel sektör müşterisine BT yönetimi ürünleri satan yazılım şirketi SolarWinds’i tehlikeye atarak federal kurumların ağlarına erişim kazandıklarına inanılıyor. FBI ve Ulusal İstihbarat Direktörlüğü CISA, Çarşamba günü yayınlanan ortak bir açıklamada “devam eden” siber güvenlik saldırılarını kabul ederek, korsanlığın ancak son günlerde farkına vardıklarını söyledi. Federal Enerji Düzenleme Komisyonu’na yapılan saldırı, ülkenin nükleer tesislerini ve toplu elektrik şebekesini kesintiye uğratma çabası olabilir. FERC herhangi bir güç akışını doğrudan yönetmemekte, ancak gelecekteki saldırılar için en yıkıcı konumları belirlemek için kullanılabilecek hassas verileri şebekede depolamakta. DOE nükleer santrallardan ve atom bombası ve hidrojen bombası imalatından sorumlu.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.