islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5020
EURO
34,5924
ALTIN
2.500,14
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Düzce’de Meydana Gelen Deprem Çevre İllerden Şiddetli Bir Şekilde Hissedildi

Düzce’de Meydana Gelen Deprem Çevre İllerden Şiddetli Bir Şekilde Hissedildi
23 Kasım 2022 10:04
A+
A-

Düzce’de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

Saat 04:09 sularında, merkezi Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD’ın verilerine göre; depremin 6.81 km. derinlikte meydana geldiği belirtildi.

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ
İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Edirne ve diğer bazı çevre illerde hissedilen depremin ardından, henüz olumsuz bir açıklama yapılmadı.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI FARUK ÖZLÜ ŞÖYLE KONUŞTU
Korkacak bir durumun olmadığını belirten Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Önümüzdeki saatlerde de önemli bir hasar durumu beklemiyorum. Elimizdeki tek bilgi elektriklerin kesik olduğu, kısmi toplanmalar şeklinde insanların ateş yapıp etrafında toplandıkları bilgisi var. Korkacak bir şey olmadığını söyleyebilirim.” dedi.

“CAN KAYBI BİLGİSİ BULUNMAMAKTADIR”
Yaşanan deprem ile ilgili son gelişmeleri aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Düzce’nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08’de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de biri ağır 32, İstanbul’da bir, Bolu’da bir, Zonguldak’ta bir kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor.” dedi.

AFAD’TAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:
“Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir.”

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.