islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6004
EURO
34,8095
ALTIN
2.502,27
BIST
9.435,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

FETÖ’den 2. Kırgızistan Darbe Teşebbüsü

FETÖ’den 2. Kırgızistan Darbe Teşebbüsü
26 Kasım 2021 15:24
A+
A-

CIA’nın kontrolündeki Fetullahçı Terör Örgütü, Kırgızistan’da 2. darbeye teşebbüs ederken suçüstü yakalandı. Fetullahçı darbeciler gözaltına alındı.

Kırgızistan’da iktidarı zorla ele geçirme girişimi bastırıldı. Cumhuriyetin Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi (GKNB) basın merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre darbe tehdidi savuşturuldu.

Mesajda, “Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi, İçişleri Bakanlığı ile birlikte, ülkede şiddetli bir iktidarı ele geçirmeyi planlayan bir suç grubunun faaliyetlerini bastırdı” deniyor.

Basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Milli Güvenlik Devlet Komitesi ve İçişleri Bakanlığı tarafından “yaklaşan parlamento seçimlerinin güvenliğini sağlamak için” yürütülen çalışmalarda, bir grup kişinin “istikrarı bozmak için provokasyonlar düzenlemeyi planladığı” bilgisi elde edildi. Seçimlerden hemen sonra ülkedeki sosyo-politik durum, ardından şiddetli bir iktidar ele geçirildi.” Bu konuda, Cumhuriyet Ceza Kanunu’nun “Şiddetle İktidarı Ele Geçirmeye Hazırlık” maddesi kapsamında bir ön soruşturma başlatıldı.

“Soruşturma hakimi tarafından onaylanan özel soruşturma-operasyonel eylemlerin bir sonucu olarak, Cogorku Keneş (Yüce Konsey) milletvekilleri ve eski yüksek rütbeli yetkililer de dahil olmak üzere belirli yıkıcı siyasi güçler tarafından yönetilen bir grup kişinin suç faaliyetlerine dair reddedilemez kanıtlar , alındı” mesajı yazıyor.

Adları henüz açıklanmayan zanlılar, parlamento seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasının ardından “seçimi kaybedenler de dahil olmak üzere bazı siyasi güçlerin desteğine güvenerek” bölgede kitlesel protestolar düzenlemeyi planladı. Bişkek. Ayrıca kolluk kuvvetleriyle çatışmaları kışkırtmayı da amaçladılar.

Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi’nde belirtildiği gibi, bu planların uygulanması için şüpheliler yaklaşık 1000 “saldırgan genç” dahil etmek istediler. “Yukarıdaki grubun suç faaliyetlerini önleyici bir şekilde bastırmak için, bu yılın 26 Kasım’ında, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi ve İçişleri Bakanlığı müfettişleri, aktif katılımcıların ikamet yerlerinde ve çalıştıkları ofiste aramalar yaptılar. kiralanmış, bunun sonucunda, suça hazırlığı doğrulayan belgesel materyallere ek olarak, ateşli silahlar, mühimmat ve ele geçirilmiş ve ele geçirilmiş uyuşturucu maddeler, “- mesaj vurgulanıyor. Bu dava çerçevesinde 15 kişi gözaltına alındı. “Şu anda bu ceza davasında soruşturma devam ediyor, yukarıda belirtilen suç grubunun diğer üyeleri tespit ediliyor ve eylemlerine de uygun bir hukuki değerlendirme yapılacak.”

Seçim tarihi ve katılımcılar

Kırgızistan parlamentosu seçimleri 28 Kasım’da yapılacak. Karma bir sisteme göre yapılacaklar: 54 milletvekili parti listelerine göre, 36 – tek yetkili seçim bölgelerinde seçilecek. 21 siyasi parti ve tek yetkili seçim bölgelerinde en yüksek yasama organı için yarışan yaklaşık 300 aday var. Toplam 1,3 bin kişi Kırgızistan parlamentosunda 90 sandalye talep ediyor.

Seçim günü Kırgızistan ve ötesinde yaklaşık 2.500 sandık açılacak. Seçimler, BDT ve AGİT yapılarından olanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 730 uluslararası gözlemci tarafından izlenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.