islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İslamifobili İngilizler Kışkırtıyor

İslamifobili İngilizler Kışkırtıyor

Dünyada İSlam karşıtı hareket ve propagandanın merkezinin İngiltere olduğunu belirten çok önemli bir makale ile karşılaştık. middleeasteye haber sitesinden Faysal Hanif’in konu ile ilgili çok önemli bir araştırmasına dek geldik. Hanifin tespit ve yorumlarını sizlerle paylaşıyoruz:

“Binlerce haber makalesi ve video klip, Müslümanların genellikle Oryantalist mecazlara indirgendiği gazetecilik endüstrisinde önemli bir soruna işaret ediyor.

24 Temmuz 2020’de kuzey İngiltere’nin Sheffield kentindeki Sheffield’in merkez camisi Medine Mescidi’nde Cuma namazı sırasında sosyal mesafeli ve yüzü maskeli Müslümanlar kişisel seccadeleri üzerinde diz çöküyor (AFP)

İngiliz Editörler Derneği komedi dehasıyla tanınmayabilir, ancak Birleşik Krallık medyasının bağnaz olmadığı iddiası sadece saçma değil, aynı zamanda gülünçtür.

Topluluğun yönetici direktörü Ian Murray’in açıklaması o kadar kendini beğenmiş ki, Guardian, Financial Times ve HuffPost editörlerinin tümü buna itiraz etti. 250’den fazla gazeteci, yazar ve beyaz olmayan yayıncı, açıklamayı “inkardaki bir kurum ve endüstrinin” kanıtı olarak tanımlayan bir açık mektup imzaladı. Toplum o zamandan beri çözümün bir parçası olmaya söz verdi , belki de gösteri girişiminin ne kadar basit olduğunun farkındaydı.

Kanıtlar bol ve Birleşik Krallık medyasının bağnazlığına işaret eden yalnızca yerel analizler veya gözlemler değil. Birkaç yıl önce, mülteci kriziyle ilgili bir BM raporu, Britanya’nın sağcı medyasının “ mültecilere ve göçmenlere karşı kampanyalarında benzersiz bir şekilde saldırgan olduğunu ” ortaya koydu . Bu saldırganlık, büyük ölçüde medyanın favori ırkçılığının bir temsilcisidir: Müslümanlara karşı bağnazlık.

Müslümanlar için, Birleşik Krallık medyasının bağnazlığı , haberindeki alaycılığın, lakap takmanın ve ikiyüzlülüğün ve onların inançlarının yanlış tanıtılmasının ötesine geçiyor. Aşırı sağın gıpta ettiği mecazları sürdürürken ve hikayeler uydururken, vatandaş olarak onlar için koşulları daha da zorlaştırdı.

İptal kültürü varsa, o zaman İngiliz medyası en aktif tedarikçileri ve Müslümanlar en korkunç kurbanlarıdır – terörist saldırılar için özür dilemeye zorlanmaktan , hakkında hiçbir şey bilmedikleri suçlarla bağlantılı olmaya kadar her şeyle karşı karşıyadır .

İnsanları artık ten renkleri için alenen azarlayamıyorsanız, o zaman onların varsayılan değerlerine ve inançlarına saldırmak, üstünlüğünüzü ilan etmenin yeni yoludur.

Gazeteciler arasında İslamofobi örnekleri bol ve sanki bir ipucu varmış gibi, köşe yazarı Julie Burchill’in Ash Sarkar’dan 600 kelimelik bir özür , bu noktayı kanıtlamak için Salı günü çıktı. Bu sadece Burchill’in genç gazeteciyi “İslamcı” olmakla ve “bir sübyancıya tapmakla” suçlayarak ona yönelttiği mecazlar değil, Sarkar’ın kendisinin de yazdığı gibi, medyada Burchill kurban olarak gösteriliyor. Kötüye kullanımı “yorum” olarak tanımlanırken, bölüm iptal kültürünün bir örneği olarak çerçevelendi.

Başka bir örnek, kendisini pedofiller için bir “tamirci” olmakla suçlayan bir Mail on Sunday münhasırına maruz kalan eski bir belediye taksi ruhsatlandırma memuru olan Waj Iqbal’ın davasıdır . İddialar geçim kaynağına mal oldu, onu çocuklarından alıkoydu ve evliliğinin yıkılmasına katkıda bulundu. Ve haksız yere suçlanma konusunda yalnız değil: Son yıllardaki çeşitli başka örnekler Müslüman bireylere tazminat ödenmesine yol açtı.

The Telegraph, dolaşımdaki hemen hemen her Müslüman karşıtı mecazla (antisemitizm, kadınları ezme, “İngiliz değerlerine” karşı durma ve terörizmi teşvik etme gibi) Müslüman bir izci liderine haksız yere iftira attığında “iyi niyetle” hareket ettiğini iddia etti . Artık Müslüman karşıtı gündemiyle nam salmış Times, Başbakan Boris’e meydan okuyan bir imama karşı asılsız suçlamalarda bulunduktan sadece aylar sonra Müslüman bir bankacının kadın sünnetini desteklediğini iddia ederek , bireylere iftira ödemeleri için kendi yoklama çağrılarına sahip. Johnson.

Ve Müslüman gazeteciler kendilerinden gelen talepleri belgelediğinden, koşulların giderek daha da elverişsiz hale geldiği haber odalarının hemen dışında değil. Son zamanlarda, Financial Times Brüksel muhabiri ortaya o “bazı Isis gelin-wannabes bulmak için benim ‘Yerel cami’ gitmek” Editörler Kurulu Cemiyeti üst düzey bir yetkilinin istendi söyledi. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, Müslümanların uyumlu topluluklara başarılı bir şekilde entegrasyonunun onlara karşı nasıl kullanıldığını gösteriyor.

Trollük ve suçlama oyunları

Bu arada, “Müslüman tımar çeteleri” anlatısı, akademik araştırmalara ve hatta hükümetin bunun “temelsiz bir skandal” olduğunu gösteren kendi raporuna rağmen, sürekli olarak satılmaktadır . Bu durum Müslüman gazetecilerin “ Ya tımar çeteleri ne olacak? ”.

Ve sadece gazeteler değil, aynı zamanda inceleme kisvesi altında suçlama oyununa katılan yayıncılar da var. Geçtiğimiz Pazar günü, gazeteci Aina Khan BBC’nin Büyük Soruları’nda, sırf Britanyalı Müslümanların karşı karşıya olduğu çifte standart incelemeyi yükseltmeye cesaret ettiği için terör saldırılarının kurbanlarını baltalamakla suçlandı .
Bütün Müslümanlar böyle bir sağlamlığa tabi değildir; Bazıları medyadan lehte muamele görüyor, ticaretini genellemelerden ve Müslüman aşırılıkçılığının İslam’da reform yaparak ele alınabileceğine dair vaatlerden, müstakbel gözlemcileri bir röportaj boyunca hayranlara dönüştürüyor.

Geçen yıl, normalde sorgulayıcı gazeteci Emma Barnett’in BBC radyosunda imam Taj Hargey’i “İngiliz Müslümanlarının kurtarıcısı” olarak ” çerçevelendirdiği ” söylendi. Britanya İslam Cumhuriyeti ” ve Pizza Express’in helal tavuğu için “ gizli dini aşırılık ve sürünen İslami köktencilik” anlamına geliyordu .Ülkenin Kovid-19’la mücadele için bir araya gelmesi gerekirken bile , manşetler Ramazan ayında ” dev ani artışlar” korkusunu pazarlıyordu . Müslüman karşıtı söylemin ana tedarikçilerinden birinin, Müslümanları “farklı” olarak tanımlamanın uygun olduğunu açıkça beyan etmesi dikkate alındığında, bu bir tesadüf değildi.

Ve bu son derece zor yılda yaşananlara rağmen, daha geçen hafta, Müslümanların pandemiyi ciddiye almadıklarına dair asılsız iddialar Mail on Sunday’de hala savunuluyordu.

Sivil hakları kısıtlamak

Müslümanlarla ilgili çoğu hikayenin terör konusuna odaklanmasıyla birlikte, medeni hakların engellenmesi zaten takip etti. “: Grenfell Kule yangın kurbanları için bir Batı Londra cami kadınları yanında yeni bir yemek kitabı üretme onu övgüye kampanyası manşet oldu zaman bile Meghan Markle, karşı kampanya erken baskını olarak kullanılmıştır Düşes en cami 19 teröristlerle bağlantılı ” . Şüpheli kişilerin terörizmden hüküm giymemiş olmaları bir yana, mesaj açıktı: Markle yanlış tipte insanlarla takılıyordu.

Ana akım medya İngiltere’deki İslamofobi krizini nasıl körüklüyor?

Şüphesiz, İslamofobinin sadece kabul edilmediği, aynı zamanda gazete ve yayıncıların artık iş yaptığı bir standart olarak kabul edildiği bir ırkçılık hiyerarşisi var. Bu, Müslüman “İslamcı” mahkumların diğer mahkumlarla aynı olmadığı bir dünyadır ; Müslüman ebeveynlerin “tehdit etmeyen” Hıristiyanlar ve Yahudiler olarak aynı şeyleri talep etmesi , militan olarak tasvir edildiği; ve Muhafazakar Parti’deki İslamofobinin, ne hakkında suçlamalara yol açmadan İşçi Partisi’ndeki iddia edilen antisemitizmle karşılaştırılamayacağı yerler .

İslami okullarda, camilerde ve diğer topluluk ortamlarında radikalleşmenin yaşandığı ve “şeriat mahkemelerinin” yetkililerin görmezden geldiği paralel bir hukuk sistemi işlettiğinin ulusal televizyonda hiçbir kanıt olmaksızın söylenebildiği bir dünya .

Bu, dört yaşındaki Müslüman bir çocuğun hükümetin “aşırılıkçılıkla mücadele” Önleme stratejisine yönlendirilebileceği ve bir havayolu şirketinin genel müdürünün Müslüman erkek yolcular üzerinde ekstra kontrolleri açıkça savunabileceği bir ortam yaratır . Aynı zamanda, genellikle korkunç koşullarda yetiştirilen etleri tüketen insanların , hayvanı bir şekilde daha iyi öldürdükleri için etobur diğer etoburlardan daha iyi olduklarını iddia etme cüretine sahip oldukları saçma bir duruma da yol açtı .

Hesap verme yetkisi

Editörler Derneği’nin bu son bölümünün gösterdiği şey, beyaz olmayan profesyonellerin artık büyük kurumları hesaba katma becerisine sahip olmasıdır. Güçleri hala sınırlı olsa da, medyanın kolektif davranışına meydan okumak için artan bir farkındalık ve istek var. İngiltere medyasının zaten tükenmeyen enerjisini sadece Müslümanlara kaydırmasına izin verilemez.

Beyaz üstünlükçü kurumlar başarılı olmaya devam ediyor çünkü her zaman ırkçılığın hedeflerini değiştiriyorlar. İnsanları artık ten renkleri için alenen azarlayamıyorsanız, o zaman onların varsayılan değerlerine ve inançlarına saldırmak, üstünlüğünüzü ilan etmenin yeni yoludur. Kanmayın; bu başka bir şekilde ırkçılıktır.

Faysal Hanif Kimdir

Faysal Hanif, Medya İzleme Merkezi’nde medya analistidir ve daha önce Times ve BBC’de haber muhabiri ve araştırmacı olarak çalıştı. Son raporu, İngiliz medyasının terörizmi nasıl bildirdiğine bakıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.