islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Filipinler: “İntihar Saldırısı Engellendi”

Filipinler: “İntihar Saldırısı Engellendi”

Mirat Haber Ajansı

Filipin ordusu, güney Filipinler’de intihar bombası saldırısı planlayan Endonezya kökenli bir kadının Cumartesi günü bir baskında tutuklandığını bildirdi. Tutuklama, her ikisi de kadın olan iki intihar bombacısının güneydeki Sulu ilindeki Colo adasında kendilerini havaya uçurmaları sonucu 15 kişinin öldürülmesi ve 74 kişinin yaralanmasının üzerinden iki aydan kısa bir süre sonra gerçekleşti. Güvenlik güçleri 24 Ağustos’ta Ebu Seyyaf silahlı grubunu yapılan saldırıdan sorumlu tutmuştu. Ortak Görev Gücü yaptığı açıklamada, Endonezyalı kadının Rezky Fantasya Rullie olarak tanımlandığını ve Ağustos ayında Sulu’da öldürülen bir Endonezyalı’nın dul eşi olduğunu söyledi. Geçen yılın başlarında Colo’daki bir Katolik katedraline düzenlenen saldırıda 21 kişiyi öldüren iki intihar bombacısının kızı olduğuna inanılıyor.

Ordu, bir Ebu Sayyaf liderine ait olduğuna inanılan Colo adasındaki evdeki diğer el yapımı patlayıcı bileşenlerle birlikte boru bombalarıyla donatılmış bir yelek de ele geçirdi. Rullie, Ebu Sayyaf üyeleriyle evli iki kadınla birlikte gözaltına alındı. Terör örgütü olarak listelenmiş olan Ebu Sayyaf, Filipinler’in en kötü bombalamalarından bazılarının yanı sıra yabancı turistlerin ve Hıristiyan misyonerlerin kaçırılmasından da sorumlu tutuluyor. Filipinler’de intihar saldırıları çok nadirdi, ancak Temmuz 2018’den bu yana en az beş saldırı gerçekleşti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.