islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Filistin: BAE’nin İsrail’i Tanıması İhanettir

Filistin: BAE’nin İsrail’i Tanıması İhanettir

Mirat Haber Ajansı

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri, ilişkilerin tam olarak normalleşmesi için çalışmak üzere vardıkları anlaşmanın Amerika Birleşik Devletleri aracılığı ile gerçekleştiğini teyid etti. Filistinlilerse bu anlaşmayı arkadan haince bıçaklanmak olarak nitelendirdi. ABD Başkanı Donald Trump’ın Perşembe günkü açıklamasına göre İsrail, işgal altındaki Batı Şeria’daki Filistin topraklarının ilhakını ertelemeyi kabul etti, ancak plan hala masada. BAE, İsrail ile aktif bağlarını açıklayan ilk Körfez Arap devleti ve Mısır ve Ürdün’den sonra İsrail’i tanıyan üçüncü Arap ülkesi. Filistin dışişleri bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, anlaşmaya yanıt olarak Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) büyükelçilerini geri çağırdıklarını bildirdi.

Beyaz Saray, sürpriz anlaşmanın İsrail, BAE ve ABD arasında son zamanlarda hızlanan uzun tartışmaların ürünü olduğunu savundu. Anlaşma, Perşembe günü Trump, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Abu Dabi’nin veliaht emiri Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahayan arasındaki bir telefon görüşmesi sonrasında geldi. Açıklamada, İsrail ve BAE’den heyetlerin yatırım, turizm, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon ve diğer konularda ikili anlaşmalar imzalamak için önümüzdeki haftalarda bir araya geleceği belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.